Есенният панаир в Ловеч (11 – 13 септември) ще се

...
Есенният панаир в Ловеч (11 – 13 септември) ще се
Коментари Харесай

Есенният панаир в Ловеч ще е при засилени мерки за ограничаване на пандемията

Есенният панаир в Ловеч (11 – 13 септември) ще се организира при засилени ограничения за ограничение на пандемията от ковид, като местата за сергии по бул. „ България “ ще са понижени на половина, а отстоянието сред самите тях ще е три метра. Всички павилиони за хранителни артикули в Бившата казарма би трябвало да бъдат регистрирани в БАБХ. На Гаровия площад няма да се позволяват надуваеми батути, крепости и пързалки, тъй като мъчно се дезинфекцират. Ще има обаче колички, виенски колела и други атракции.
Това стана ясно от съвещанието на Общинския действен щаб за предварителна защита и ограничение разпространяването на ковид в Община Ловеч, който заседава на 17 август следобяд. Заседанието се водеше от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, взе участие и зам.-кметът Венцислав Христов.
Присъстващите доктор Анета Винева – шеф на РЗИ – Ловеч, доктор Румяна Нановска – изп. шеф на МБАЛ „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ и доктор Силвия Моева, зам.-директор на ЦСМП –Ловеч, показаха паника от вероятен гърмеж на болестта измежду огромна ромска фамилия в кв. „ Голият връх “ в Луковит. В нея към този момент има петима с потвърдени позитивни случаи на ковид, като доста мъчно се откриват контактните лица, а част от членовете непрекъснато пътуват.
 Кметът на Ловеч Корнелия Маринова е избрана отново за ръководител на непрекъснатата комисия по еврофондовете към НСОРБ Кметът на Ловеч Корнелия Маринова е избрана отново за ръководител на непрекъснатата комисия по еврофондовете към НСОРБ
Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова бе единомислещо избрана отново за ръководител на Постоянната комисия по европейски фондове, национа...
Пробите от тестваните до момента домове за възрастни хора във „ Върбовка “, в село Сливек, в Угърчин и Априлци, са негативни. До четвъртък ще са подготвени пробите и от останалите домове.
Карантинираните в Община Ловеч все още са 11 броя, двама са на домашно лекуване, в МБАЛ Ловеч има един човек. Общо диагностицираните от общината са 21 броя, от тях 16 са излекувани, двама са умряли, и трима се лекуват.
Кметът Корнелия Маринова особено благодари на доктор Румяна Нановска за направения проект за настанява в болничното заведение при положение на гърмеж от Коронавирус 19.
МБАЛ „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ може да даде 18 кревати за пациенти с потвърден Коронавирус 19, 20 кревати за заболели в изолираност и при нужда да разкрие още 10 кревати във вътрешно поделение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР