Есен иде, оран наближава, затова решихме да ви представим няколко

...
Есен иде, оран наближава, затова решихме да ви представим няколко
Коментари Харесай

Най-мощните трактори в света

Есен иде, оран наближава, по тази причина взехме решение да ви представим няколко супер атрактивни машини, чиято мощ и цена надвишава доста междинната на супер автомобила.

Отдавна отминаха времената, в които тракторите разполагаха с по 20-ина конски сили. Сега машините са големи, носят тежко съоръжение, затова и мощността им е огромен, доста огромна. В идващите редове ще видите шест от най-мощните и огромни трактори, чиято цена е в пъти по-висока от тази на супер автомобил.

Fendt 1050 Vario

Носител на купата „ Най-добър трактор в Европа за 2016 година”, както и златен орден от ревюто Polagra-Premiery. Задвижва се от 12,4-литров мотор MAN с мощ 519 к.с. Този елемент работи взаимно с вариатор VarioDrive ТА400, разпределящ 2400 Нм сред двете оси. Благодарение на хидропневматично окачване и особено система за равнене на наклона, тракторът е извънредно резистентен при доста тежко натоварване. Двигателят се отличава с доста дълги сервизни шпации, когато го прави доста издирван. На вторичния пазар цената на 1050 Vario стартира от над 5,7 млн. лв..

Claas Xerion 5000

Компактният Xerion 5000 не е толкоз банален, колкото може да се допусна на прав взор. Под капака е инсталиран мощен „ шестак” Caterpillar C13, чийто работен размер от 1,2 литра е задоволителен за 487 к.с. Но мощността може за къс интервал от време да скочи до 524 к.с. Въртящият миг от 2353 Нм се употребява както за задвижване на колелата, по този начин и за задвижване на спомагателното съоръжение. Той има два минуса: комплицираното и скъпо обслужване след приключване на гаранцията, както и стартовата цена (като нов) от към 6 млн. лв..

John Deere 9620RX

Най-мощният трактор на John Deere наподобява извънредно нападателно с четирите си гъсенични „ колела” Camso Duradrive 6500. За задвижването на този селскостопански звяр се грижи 15-литров мотор Cummins QSX15 с мощ 620 к.с. Системата Autotrac разчита на GPS, с цел да насочва голямата машина и по този начин облекчава лидера. Цената на тази машина (употребявана) върви в границите на към 7 000 000 лева

New Holland T9.670

Последната цифра на този колос с необятно шаси и сдвоени колела подсказва оптималната мощ. Точно 670 к.с. генерира 12,7-литровият мотор FPT Cursor 13.

Но голямата мощ на турбо мотора е единствено едно от достолепията. Другото е системата Intellisteer, която пресмята извънредно тъкмо (до 2,5 см) паралелните минавания през полето. Системата Intelliview III управлява (на дребен екран) работата на другите плугово и сходни прикачни устройства. Цената на тази машина е в порядъка на 7 млн. лв..

Case IH Quadtrac 620

Грозноватият, само че извънредно дееспособен Quadtrac 620 е най-мощният сериен трактор в света. В естествен работен режим той разчита на 620 к.с., само че оптималната му мощ е 682 к.с., което е повече от Corvette Z06.

Благодарение на необятните гъсеници, заместващи колелата, Quadtrac 620 оказва минимално въздействие на почвата под себе си. Лабораторията за проби на трактори към Университета на Небраска твърди, че това е най-ефикасният трактор измежду аналогичните му машини. Цената още веднъж е в порядъка на 7 млн. лв..

Big Bud 747

Когато става дума за „ най-най” в редиците на тракторите, то няма по какъв начин да бъде подминат Big Bud 747. Той е конструиран през 1977 година, като към момента държи палмата на най-големият и мощен селскостопански трактор в света: 16-цилиндровият мотор Detroit Diesel 16V92T с две турбини и два компресора развива 1100 к.с. в последната си версията, до момента в който през 1977 година мощността на мотора стартира от 760 к.с.).

Big Bud 747 има няколко „ братя и сестри”, които му отстъпват леко по мощ. В последните години 747 съвсем няма действително приложение, с изключение на уговорката си към музея в Кларион, щата Айова.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР