ЕС започва операция за хуманитарни въздушни мостове, състояща се от

...
ЕС започва операция за хуманитарни въздушни мостове, състояща се от
Коментари Харесай

ЕС започва да изпраща хуманитарна помощ за Газа по въздух

ЕС стартира интервенция за филантропични въздушни мостове, състояща се от няколко полета до Египет за снабдяване на животоспасяващи доставки на филантропични организации на място в Газа, оповестиха от Европейската комисия.

Първите два полета ще бъдат осъществени тази седмица и ще транспортират филантропични товари от УНИЦЕФ, в това число уреди за заслон, медикаменти и хигиенични комплекти.

Допълнителни продукти за незабавни случаи от запасите за незабавни случаи на Европейски Съюз са налични и подготвени да бъдат изпратени, незабавно щом бъде поискана помощ, споделиха от Европейска комисия.

През уикенда ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че Европейски Съюз утроява своята филантропична помощ до над 75 милиона евро в поддръжка на нуждаещите се цивилни в Газа. Финансирането ще бъде ориентирано посредством определени филантропични сътрудници от Европейски Съюз, работещи на място.

Европейска комисия изрично осъди терористична офанзива на Хамас против Израел и последствията от нея, които доведоха до пагубна филантропична обстановка за хората в Газа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР