ЕС започна одит на оръжията, прехвърлени от страните членки на

...
ЕС започна одит на оръжията, прехвърлени от страните членки на
Коментари Харесай

FT: ЕС започна одит на оръжията, прехвърлени от страните членки на Украйна

Европейски Съюз стартира одит на оръжията, трансферирани от страните членки на Украйна. Брюксел стартира инспекция на оръжията, трансферирани от страните членки на Украйна. След обвинявания, че някои от тях не са изпълнили отговорностите си да доставят оръжия на Киев.

 

Това съобщава , базирайки се на осведомени източници.

 

Според изданието Европейската работа за външна политика (ЕСВП) „ прави обзор на това какъв брой оръжия държавите-членки на Европейски Съюз са дали на Украйна  в отговор на изказванията, че някои столици не са съумели да изпратят толкоз оръжия, колкото са бих могъл. "

 

По думите на един от дипломатите одитът ще се „ опира на материали, показани от страните членки в отговор на въпроси на Европейската работа за външна политика “. 

 

Подобно условие от Брюксел към този момент провокира митинги от някои страни, които отхвърлят да дават цялостни данни. Службата възнамерява да направи обществено притежание данните от одита преди срещата на върха на Европейски Съюз на 1 февруари.


Решението за осъществяване на одита последва настояването на немския канцлер Олаф Шолц да преброи и съпостави военните доставки на страните за Киев.

 

„ Доставките на оръжие за Украйна, планувани сега от множеството страни-членки на Европейски Съюз, са прекомерно дребни “, цитира думите му FT. „ Ние също се нуждаем от обзор на това какъв съответен принос ще създадат нашите европейски сътрудници в поддръжка на Украйна тази година “, сподели той пред кореспонденти.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР