ЕС запазва пълната си подкрепа за споразумението по ядрената програма

...
ЕС запазва пълната си подкрепа за споразумението по ядрената програма
Коментари Харесай

ЕС запазва подкрепата си за ядрената програма на Иран

ЕС резервира цялостната си поддръжка за съглашението по нуклеарната стратегия на Иран, заяви висшият представител по външната политика и сигурността Федерика Могерини.
С огромна угриженост научаваме последните изказвания от Техеран, свързани със съглашението, добавя Могерини. Оставаме напълно обвързани със запазването и цялостното използване на съглашението, което е основно достижение в международните старания против разпространяването на нуклеарно оръжие и с водещо значение за общата сигурност, прибавя тя.
Европейски Съюз приканва Иран да продължи да съблюдава съглашението напълно, както до момента, и да се въздържа от стъпки, които биха довели до утежняване на ситуацията.
Отхвърляме всевъзможни ултиматуми и ще оценим използването на договореностите от страна на Иран на основата на дейностите.
Припомняме ролята на Международната организация за атомна сила, която следи и ревизира приложението на поетите от Иран отговорности, се показва в изказването на Могерини.
Тя показва страдание от възобновяването на глобите против Техеран от страна на Съединени американски щати и отдръпването на Вашингтон от съглашението. Решени сме да продължим напъните за обезпечаване на законна търговия с Иран, декларира Могерини. Тя приканва страните, които не са част от съглашението с Техеран, да се въздържат от дейности, които биха лимитирали опциите на страните, подписали съглашението, да извършват поетите с контракта отговорности.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР