ЕС за пръв път реши, че ще контролира платформите, които

...
ЕС за пръв път реши, че ще контролира платформите, които
Коментари Харесай

Емил Радев: ЕС слага край на анонимните банкови сейфове

ЕС за пръв път реши, че ще управлява платформите, които трансформират криптовалутите в действителни пари. Вече дадохме и определение и що е то криптовалути, тъй като до момента в законодателството нямаше такова, изясни в предаването „ Лице в лице ” по bTV евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев.
По думите на евродепутата биткойните и криптовалутите като цяло са средство, което напълно безотговорно дава опция да се трансферират парични средства и оттова нататък да не можем да разберем дали те се употребяват от проведената престъпност или терористи.

„ Анонимността на криптовалутите на процедура дава големи благоприятни условия за финансиране на престъпни и терористични организации, без службите за сигурност да имат информация и да могат да управляват тези процеси. Говори се за милиарди в случая”, акцентира Емил Радев. Той добави, че посредством криптовалутите могат и да се перат пари.

„ Повишихме публичността и в други браншове, да вземем за пример за фирмите, тръстовете, ще има централизирани регистри, които ще демонстрират кои са действителните притежатели, държащи над 25% в техните капитали. Всички държави-членки ще свържат своите регистри, тъй че органите, които се борят с прането на пари, ще имат такава информация”, съобщи евродепутатът.

Слага се край и на анонимните банкови сейфове в Европейски Съюз. Ще има указател, в който сметките и сейфовете ще могат да се виждат във всички държави-членки, означи Емил Радев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР