ЕС успя да устои на енергийното изнудване от Русия, въпреки

...
ЕС успя да устои на енергийното изнудване от Русия, въпреки
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: ЕС устоя на енергийното изнудване от Русия, тази зима е осигурена

ЕС съумя да устои на енергийното изнудване от Русия, макар че Москва понижи с 80 на 100 доставките на газ по отношение на септември предходната година. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на конференция за ограниченията, подхванати до момента от европейските институции.

Тя добави, че тази зима е обезпечена, само че следващата година в Европейски Съюз се чака дефицит на до 30 милиарда кубични метра газ. По нейните думи този дефицит може да бъде преодолян с повишение на каузи на възобновимата сила .

Фон дер Лайен прикани за бързо утвърждение на ограниченията, които Европейска комисия предложи по-рано тази година, измежду които налагането на таван на цената на внасяния съветски газ и общи поръчки за газови доставки . По нейните думи Европейски Съюз е напът да реализира задачата за понижаване с 15 на 100 на потреблението на сила. Тя означи, че е реализирана и надвишена задачата европейските газови складове да бъдат запълнени до 90 на 100 от размера до началото на зимата.

Председателят на Европейска комисия регистрира, че в последните месеци са били открити четири нови връзки сред газопроводите на прилежащи страни в Европейски Съюз, измежду които и оборудването сред България и Гърция. Тя добави, че са били възприети предложенията на комисията за преразпределение на свръхпечалбите в енергетиката за обезщетяване на потребителите.

Фон дер Лайен предизвести, че не е изключено за идната зима Русия напълно да прекъсне газовите доставки за Европейски Съюз . Тя уточни, че е допустимо също Китай да увеличи потреблението на сила и с това да повлияе на цените на интернационалните пазари.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР