ЕС трябва да изработи справедлива система за разпределение на мигранти,

...
ЕС трябва да изработи справедлива система за разпределение на мигранти,
Коментари Харесай

Меркел иска подобряване на Дъблинската система за мигранти

Европейски Съюз би трябвало да създаде обективна система за систематизиране на мигранти , без значение от тяхното географско състояние, съобщи немският канцлер Ангела Меркел, представена от РИА Новости.

 Страната ни е единствената неуязвима от мигранти до този миг, има вяра Борисов
Страната ни е единствената неуязвима от мигранти до този миг, има вяра Борисов

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов след ревизия на положението на границата

" Дъбинската система би трябвало да бъде усъвършенствана . На доктрина в Германия не могат да идват мигранти, които са пристигнали в Испания. Но това не съответствува с действителността. Всички европейски страни би трябвало да изработят обективна система и да провеждат взаимно връщане в първата (европейска - б.р.) страна на хората , които не могат да останат на (европейска) територия ", съобщи Меркел на взаимна конференция с премиера на Испания Педро Санчес.

 Турция спряла над 14 000 мигранти към Европа от началото на 2018 година
Турция спряла над 14 000 мигранти към Европа от началото на 2018 година

При акции в Егейско море, Средиземно море и Черно море

Тя подсети, че съответстващите договорености съществуват с Либия и Турция . Водят се договаряния с Мароко и Тунис . Предлагат се договаряния с Алжир, а по този начин също и със страни по генезис на мигрантите като Сенегал.

" Всяка страна има избрани упования. Европейски Съюз би трябвало да работи взаимно по тематиката за връщане (на мигранти - б.р.). Тези, които имат право да останат, би трябвало да бъдат заслужено разпределени сред страните на Европейски Съюз, до момента в който не намерим решение. Уверени сме, че е належащо заслужено систематизиране сред страните на Европейски Съюз, добави немският канцлер.

Тя дефинира миграционният проблем на Европа като " общо предизвикателство за всички ", допълвайки че то " не може да бъде обвързвано с географски положения на една или друга страна ".

" Това не е проблем на една, две или три страни, доколкото на всички ни е преференциално свободното напредване в Европейски Съюз. Всички са длъжни да поемат отговорност и да работят за намиране на решение ", добави Меркел.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР