ЕС трябва да изготви обща позиция за бягащите руснаци. Европа

...
ЕС трябва да изготви обща позиция за бягащите руснаци. Европа
Коментари Харесай

Ген. Гяуров: В първите редици на бягащите от Русия няма да са нуждаещите се, а синчетата на олигарсите

ЕС би трябвало да изготви обща позиция за бягащите руснаци. Европа би трябвало да затвори границите, съгласно мен. Не би трябвало да одобряваме тези бежанци. В първите редици няма да бъдат нуждаещите се, а синчетата на олигарсите. Това сподели в ефира на Българска национална телевизия ген. Димо Гяуров – някогашен шеф на Националната разследваща работа у нас.

„ Аз нямам доверие ни минимум на путинския режим. Всичко би трябвало да се слага под подозрение. Едно е несъмнено – оповестената готовност на до 300 хиляди души няма да реши военната обстановка на терена. Тези хора не са задоволителни на съветската войска да обърне хода на войната. Освен това става дума и за неподготвени хора, които би трябвало да се обучат, интегрират. ”, допълват от novini.bg
Според генерала евентуално се цели друго: „ Може да са част от някакви окупационни войски, които да задържат тези територии след оповестяването на резултатите от срамните референдуми в четирите области. ”

Той счита, че непропорционалната по места готовност в Русия не е ново събитие: „ Нещата се случват по този начин през цялото време, единствено че тези младежи бяха рекрутирани против възнаграждение, а не посредством приканване на ресурс. Голяма част от кримските татари са получили призовки през последните дни, а те са нормалните обвинени, когато приказваме за недолюбване на режима в Кремъл. ”

„ Европа стопански не може да поеме сходна нова вълна. Най-важното – дано оставим недоволните там, на място, да не решаваме казусът на Путин с недоволството. Руснаците не бягат от война. Европа позволява хора, които не бягат от война, а от обществени и други аргументи – съгласно мен имаме неверна политика към бежанците в последните години ”, счита той във връзка всеобщото овакантяване на руснаци в прилежащи страни.
Ген. Гяуров вижда през цялото време липса на успеваемост, както и тежки дефицити: „ Тя се осъществяваше посредством двупотопни мобилни телефони, GPS-и – изобщо Русия потвърди с тази война, че всичко, обвързвано с величието на съветското оръжие, е един огромен балон. Вероятно модерното въоръжение на Русия просто го няма. Да видяхте новите изтребители и танкове? Страната извади от дълбоките запаси танкове от преди 50 години. ”

„ Преди да се стигне до нуклеарното оръжие, Путин има още други ужасни оръжия за потребление. Ако войната не върви по проекта на Путин, можем да чакаме по-радикални дейности ”, сподели още той и счита, че има възможност да разгласи публично война след съответни резултати от референдума.

По мотив срещите при премиера и президента във връзка със протичащото се в Русия, генералът е на мнение, че обсъжданото в последните дни не е било належащо и счита, че служебният кабинет би трябвало да бъде по-активен във връзка с НАТО.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР