ЕС ще разгледа нов пакет от санкции срещу Руската федерация,

...
ЕС ще разгледа нов пакет от санкции срещу Руската федерация,
Коментари Харесай

WSJ: ЕС обмисля алтернатива на ембарго за петрол и въглища от Русия

ЕС ще прегледа нов пакет от наказания против Руската федерация, който ще включва ограничавания върху петрола и въглищата. Не всички страни от Европейски Съюз са подготвени да поддържат цялостната възбрана на съветския импорт, тъй че Европейски Съюз разисква различни разновидности. Това оповестява The Wall Street Journal, базирайки се на източници в дипломатическите кръгове на Европейски Съюз.

Същността на алтернативата е въвеждането на спомагателни мита против съветския нефт и въглища. Въпреки че сходна стъпка няма да забрани вноса от Руската федерация, ще го оскъпи доста, стимулирайки европейските страни бързо да търсят сурогат на енергийните запаси от Руската федерация.

Както отбелязва вестникът, след публикуването на информация за закононарушенията на съветските военни в региона на Киев, редица европейски страни към този момент са подготвени да поддържат цялостната възбрана. За други страни обаче цялостно ембарго е мъчно, и при подобен сюжет опцията за спомагателни мита може да се трансформира в компромисен вид.

Украински специалисти към този момент окачествиха усъвършенства стъпки като заличаване на съветските позиции в международния енергиен бранш.

„ Страните-вносителки би трябвало да понижат до нула закупуването на енергийни носители от Русия. Не всички страни могат да си разрешат изцяло да се откажат от съветския петрол или газ, само че всички страни могат да слагат Русия на последно място в листата на страните, от които може да се прави импорт “, считат специалистите в Брюксел.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР