ЕС ще предостави допълнителна спешна подкрепа на Турция и Сирия

...
ЕС ще предостави допълнителна спешна подкрепа на Турция и Сирия
Коментари Харесай

ЕС дава допълнително € 6,5 млн на Турция и Сирия

ЕС ще даде спомагателна незабавна поддръжка на Турция и Сирия посредством Механизма за гражданска отбрана и незабавна филантропична помощ на стойност 6,5 милиона евро.

Това е една от най-големите интервенции на Съюза по търсене и избавяне посредством Механизма.

Европейската комисия афишира първична незабавна филантропична помощ за Сирия в размер на 3,5 милиона евро, с цел да помогне на хората, нуждаещи се от заслон, вода и санитарно-хигиенни условия, разнообразни медицински произведения, както и за поддръжка на интервенциите по търсене и избавяне.

За Турция поддръжката включва първична незабавна помощ в размер на 3 милиона евро за усилване на напъните за реагиране в страната. Тази помощ е в допълнение към 31 екипа за търсене и избавяне и 5 медицински екипа, препоръчани от 20 страни членки на Европейски Съюз, Албания, Черна гора и Сърбия посредством Механизма на Европейски Съюз за гражданска отбрана.

Екипите включват над 1500 спасители и 100 кучета за търсене и избавяне. Днес Турция изиска средства за заслон посредством Механизма. Германия, Литва и Словения към този момент предложиха одеала, палатки и нагреватели.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР