ЕС ще предостави близо 300 милиарда евро, за да замени

...
ЕС ще предостави близо 300 милиарда евро, за да замени
Коментари Харесай

ЕС дава 330 млрд. евро за замяна на руските изкопаеми горива с други доставки

Европейски Съюз ще даде близо 300 милиарда евро, с цел да размени съветските изкопаеми горива с доставки от други страни, с чисти източници на сила и за икономисване на сила. Това разгласи лидерката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен, представена от Би Би Си и БГНЕС. 72 милиарда евро ще бъдат предоставени като безплатни средства и  225 милиарда евро под формата на заеми, сподели още Фон дер Лайен.

Инвестициите ще включват 10 милиарда евро за газова инфраструктура, 2 милиарда евро за нефт, а останалите ще са за чиста сила, споделя фон дер Лайен. Комисията предлага делът на сила от възобновими източници до 2030 година да се вдигне от 40% на 45%.

Европейска комисия също по този начин предлага даването на 9 милиарда евро спомагателна помощ за Украйна тази година. Евролидерката сподели, че е време да се мисли за възобновяване на Украйна, когато войната завърши, добавяйки, че Европейски Съюз има „ стратегически интерес да управлява тези старания за възобновяване “, само че не би трябвало да бъде единствената страна в това начинание. „ Ето за какво ние предлагаме платформа за реорганизация като част от този проект, управителен взаимно от Украйна и Еврокомисията и сплотяващ държави-членки на Европейски Съюз , други двустранни или интернационалните донори и сътрудници ”, сподели тя. 
   
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР