ЕС ще настоява САЩ да разрешат износа на милиони дози

...
ЕС ще настоява САЩ да разрешат износа на милиони дози
Коментари Харесай

ЕС се обръща към САЩ за доставка на ваксини AstraZeneca

ЕС ще упорства Съединени американски щати да разрешат износа на милиони дози от ваксината против Covid-19 на AstraZeneca за Европа, защото Брюксел се бори за превъзмогване на дефицита на ваксини, оповестява " Файненшъл таймс.

Европейската комисия възнамерява да повдигне въпроса в идните трансатлантически полемики, ориентирани към усилване на съдействието в битката против Covid-19.

Европейски Съюз също по този начин желае Вашингтон да обезпечи свободния поток от колета с основни съставки за ваксини, нужни за европейското произвеждане, в това число за ваксини с иРНК технология. 

Европейският подтик за достъп до американското произвеждане на AstraZeneca идва, откакто производителят удостовери, че няма да успее да достави контрактуваните за Европа дози през първото тримесечие на 2021 година в Европейски Съюз. AstraZeneca разгласи и индустриални проблеми в рамките евроблока.

" Вярваме, че можем да работим дружно със Съединени американски щати, с цел да подсигуряваме осъществяването на договорните отговорности сред производителите и ЕС посредством доставка на ваксини, произведени в Съединени американски щати ", споделят от Европейската комисия пред FT.

Ходът на Европейски Съюз идва, откакто тази седмица се разбра, че Италия и комисията са блокирали пратката на проби от AstraZeneca до Австралия . Това провокира световното напрежение.

AstraZeneca отхвърли да разяснява напъните на Европейски Съюз за достъп до производството му в Съединени американски щати.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР