ЕС ще намали износа на петрол от Русия с 92%

...
ЕС ще намали износа на петрол от Русия с 92%
Коментари Харесай

ЕС ще намали износа на петрол от Русия с 92% до края на годината

ЕС ще понижи износа на нефт от Русия с 92% до края на годината, съобщи френският президент Еманюел Макрон. " Договорихме се за нов пакет от наказания... Те би трябвало да ни оказват помощ да понижим потреблението на съветски нефт с 92% до края на годината... Този нов пакет от наказания против Русия е исторически. Решихме да се отървем от зависимостта си от съветския нефт допустимо най-скоро ", съобщи Макрон на конференция след срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел на 30-31 май.

Понастоящем оборудванията за предпазване на газ в Европейски Съюз са запълнени на 41%, което е с 5% повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година, съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен след срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел, осведоми Нова.

Ръководителят на Европейската комисия добави също, че стремежът на Европейски Съюз да диверсифицира енергийните си снабдители към този момент е довел до удвояване на доставките на неруски полутечен природен газ за Европейски Съюз през първото тримесечие на 2022 година

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР