ЕС разглежда възможността да се затегне контрола над отделни клонове

...
ЕС разглежда възможността да се затегне контрола над отделни клонове
Коментари Харесай

ЕС затяга контрола върху клонове на банки от трети страни

Европейски Съюз преглежда опцията да се затегне контрола над обособени клонове на задгранични банки в общността в сходство с разпоредбите на Базел III, заяви в. " Файненшъл таймс ".

Базел III е пакет документи на Базелския комитет по банков контрол, съдържащи методически рекомендации в региона на банковото контролиране, които ускоряват условията за банков капитал и вкарват нови нормативни условия за ликвидност.

" Активно обсъждаме нови оферти, които подхождат на интернационалните отговорности за внедряване на стандартите Базел III, само че в тях ще бъдат импортирани промени, отразяващи спецификата на стопанската система и банковия бранш на Европейски Съюз ", се показва в официално съобщение на Европейска комисия.

Според данните на в. " Файненшъл таймс " тези ограничения включват подсилване на съдействието сред органите за банков контрол по повод даже на дребни клонове, минимална хармонизация на условията към капитала и ликвидността на подразделенията, които са директна благосъстоятелност на задгранични финансови институции.

Финансовите регулатори непрекъснато ще проучват обстановката с клоновете на задграничните банки и ще решат дали има смисъл да ги трансформират в дъщерни компании. В сходство с предложенията, създадени от Брюксел, органите за финансов надзор ще могат да принудят банките да преобразуват някои от европейските си филиали в дъщерни компании, в случай че клоновете бъдат оценени като задоволително огромни и рискови, заяви пред в. " Файненшъл таймс " източник, осведомен с проектите на Европейски Съюз.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР