ЕС проучва опасността от миграционен натиск от Русия след обявената

...
ЕС проучва опасността от миграционен натиск от Русия след обявената
Коментари Харесай

ЕС се подготвя за миграционен натиск от Русия - Европа

Европейски Съюз изследва заплахата от миграционен напън от Русия след оповестената през вчерашния ден от Кремъл частична готовност поради войната в Украйна, заяви през днешния ден на конференция представител на Европейската комисия, представен от Българска телеграфна агенция.

Той означи, че европейското законодателство планува опция бягащите от родината си руснаци да подадат молби за протекция. По неговите думи молбите би трябвало да се правят оценка от управляващите, които са ги получили и всеки случай следва да бъде обсъждан поотделно.

Говорителят настоя, че е вероятен прилив от сходни молби, по тази причина Европейски Съюз разисква и се чака да утвърди общ метод. Той посочи, че страните от Европейски Съюз разполагат с опцията да откажат да позволен през границите си пасажер, за който преценяват, че може да сътвори заплаха за сигурността и публичния ред.

имаше.

Научаваме, че мнозина се пробват да изоставен Русия, уточни представителят. По неговите думи по този начин руснаците гласоподават за политиката на съветския президент Владимир Путин.

Поздравяваме тези, които демонстрират храброст да изразят своята позиция за дейностите на режима, изключително при лимитираните свободи на изложение и събиране, при пропагандния напън. Съчувстваме на тези, които биват изпращани на безсмислена война, обмисляме по какъв начин да покажем нашето съпричастие, като в същото време пазиме сигурността в Европейски Съюз, добави представителят. Засега Европейски Съюз няма данни за натиска по външните граници от руснаци, посочи той.

Говорителят удостовери още веднъж, че работата по продължава. По неговите думи към този момент е несвоевременно да се провежда среща сред представители на Европейски Съюз и съветския външен министър Сергей Лавров в коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк. Държавите от Европейски Съюз са на мнение, че към този момент среща с Лавров не би довела до нужния резултат. Когато Русия задълбочава войната, няма мотив да се прави среща с Лавров тази седмица, заключи той.

По неговите думи въпросите за цените и ембаргото върху съветския нефт би трябвало да бъдат решени на международно ниво, по тази причина диалозите се водят в Г-7. Говорителят добави, че европейските наказания против Русия имат смисъл, когато се вкарват в съгласие и с необятната поддръжка на сътрудниците на Европейски Съюз.

Разполагаме с задоволително средства за продължение на военната помощ за Украйна, съобщи представителят. Той посочи, че фондът, откъдето се отпускат средствата, може да бъде повишен с решение на страните от Европейски Съюз.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР