ЕС прие нов набор от санкции срещу Москва, като реши

...
ЕС прие нов набор от санкции срещу Москва, като реши
Коментари Харесай

Русия е частично аут от SWIFT

ЕС одобри нов набор от наказания против Москва, като реши да изключи избрани съветски банки от междубанковата платформа SWIFT, значима движеща мощ в международните финанси, както и да замрази придвижванията от и към Централната съветска банка.

По думите на шефката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен от SWIFT ще бъдат изолирани

част от съветските банки, като по този начин ще бъде " ударена способността на Русия да изнася и да внася.

" Ще сковаваме активите и транзакциите на централната банка на Русия и ще създадем невероятно да ги употребява, с цел да поддържа ликвидност и да финансира Путин войната си ", сподели още председателката на Европейска комисия. По думите й на съветски олигарси ще бъде неразрешено да употребяват капиталите си на пазарите на Европейски Съюз.

Решението на Брюксел идва откакто в събота и последните страни членки на Европейски Съюз, които бяха срещу налагането на крайната мярка, се съгласиха Русия да бъде изолирана от SWIFT.

" Време е да бъдем единни, това е война ", сподели унгарският министър председател Виктор Орбан. Наред с Унгария, позицията си промени и Германия. По-рано денем Кипър и Италия също се отхвърлиха от съпротивата си против тези наказания.

" Мерките съществено ще ударят стопанската система на Путин, той пробва да съсипе Украйна, само че в действителност унищожава личната си страна ", сподели Урсула фон дер Лайен.
ТЕМА преди 12 минути 149 преди 47 минути 857 преди 2 часа 1459
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР