ЕС представи етичен наръчник за създаване на изкуствен интелект, като

...
ЕС представи етичен наръчник за създаване на изкуствен интелект, като
Коментари Харесай

ЕК: Европа ще бъде лидер в хуманния изкуствен интелект

ЕС показа етичен справочник за основаване на изкуствен интелект, като това е метод да се ускори интереса към насърчаване на личен бранш за основаване и създаване на изкуствен интелект.
Европейската комисия разкри законова рамка, която да усили доверието в изкуствения разсъдък да вземем за пример се подсигурява, че данните за жителите на Европейски Съюз не се употребяват, с цел да им навредят.
„ Етичният изкуствен интелект е печелившо предложение, което да бъде конкурентно преимущество за Европа като я направи водач в хуманния изкуствен интелект, на който хората може да вярват”, съобщи вицепрезидентът на комисията Адрус Ансип, представен от БГНЕС.
Наръчникът включва 7 основни условия за „ благонадежден неестествен интелект”. Тези условия са основани от самостоятелни специалисти, с които Комисията е разговаряла.
Мерките също по този начин изискват механизми, които да подсигуряват отчетност за системите и логаритмите с изкуствен интелект, с цел да се подсигурява, че са задоволително надеждни, с цел да се оправят с грешките и неточностите.
Комисията в този момент ще стартира пилотна фаза, която благодарение на промишлеността, откриватели и управляващите да се тестват тези условия.
Освен това ще се работи с сътрудници „ с сходно мислене”, като Япония, Канада, Сингапур и останалите страни от Г-7 и Г-20.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР