ЕС подкрепя Украйна не от любов към украинския народ, а

...
ЕС подкрепя Украйна не от любов към украинския народ, а
Коментари Харесай

Борел: ЕС подкрепя Украйна не от любов към украинсския народ, а въз основа на собствените си интереси

Европейски Съюз поддържа Украйна не от обич към украинския народ, а въз основа на личните си ползи. Това съобщи ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел в изявление за CNN.

„ Не можем да позволим на Русия да завоюва тази война, в противоположен случай ползите на Съединените щати и Европа ще бъдат мощно накърнени. Това не е въпрос на благотворителност, не е въпрос на поддръжка на Украйна, тъй като ние обичаме украинския народ, в нашите лични ползи, а също и в ползите на Съединените щати като световен състезател, който би трябвало да се възприема като благонадежден сътрудник, гарантиращ сигурността на съдружниците. И по тази причина призовахме Съединените щати да открият и одобрят спомагателен бюджет “, акцентира той.

В същото време Борел сподели, че Европейски Съюз прави всичко допустимо да поддържа повече и по-бързо Украйна.

По-рано, след резултатите от последната среща на върха на Европейски Съюз на 22 март, беше оповестено, че Европейският съюз ще форсира и ускори даването на военна помощ на Украйна. В документа за първи път се акцентира, че Европейски Съюз има намерение да помогне на Киев „ толкоз интензивно, колкото е належащо “.

Припомняме, че Европейски Съюз е обединен и хладнокръвен в поддръжката си за Украйна. Той изрично осъжда непровокираната и неоправдана военна експанзия на Русия.

През първата година след нашествието Европейски Съюз даде на Украйна икономическа, филантропична и военна поддръжка на стойност над 88 милиарда евро.

Източник – CNN/Превод:SafeNews

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР