ЕС планира да похарчи над 10 млн. евро (с 3.5

...
ЕС планира да похарчи над 10 млн. евро (с 3.5
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС ще харчат повече за авиотаксита

ЕС възнамерява да похарчи над 10 млн. евро (с 3.5 млн евро повече от плануваното досега) за наем на авиотаксита, които ръководителят на Европейска комисия и шефът на Европейския съвет употребяват за публични пътувания, писа " Политико ". Въпреки оповестените политики за понижаване на нездравословните излъчвания в атмосферата и ограниченията за битка с климатичните промени, за интервала от 2016 до 2021 година е оповестена поръчка за наем на такива полети, наречени " въздушно такси ". Новата оптималната сума по контракта е 10.71 млн. евро, което е растеж с 50 на 100 от в началото оповестената тръжна цена от 7.14 млн. евро.

Завчера в Ню Йорк се организира световна среща на върха на Организация на обединените нации за климата и преди този момент еврокомисарят по климатичните дейности Мигел Ариас Каньете разгласи, че " Европейски Съюз може да каже доста - ние сме измежду световните климатични водачи ".

На срещата страните поеха разнообразни задължения за запазване на климата, само че всички бяха в по-далечна вероятност. Индия даде обещание да употребява повече възобновима сила, канцлерът Ангела Меркел се ангажира Германия да се откаже от въглищните централи до 2038 г. Финландия даде обещание да е първата индустриализирана нация, която всмуква повече въглерод, в сравнение с излъчва, а Гърция ще забрани пластмасата за еднократна приложимост до 2021 г. 

Шведската тийнейджърка и природозащитничка Грета Тунберг откри срещата с яростно послание към международните водачи за неуспеха им в предприемането на строги ограничения във връзка с измененията на климата. " Как смеете? ", обърна се тя към тях и очевидно разчувствана ги упрекна, че поколенията, замърсили най-вече, са натоварили нея и нейното генерации с големите последици от смяната на климата. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се подигра с момичето в Туитър, откакто се появи за малко на срещата и се размина с нея в коридорите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР