ЕС планира да мобилизира до 300 млрд. евро за изграждане

...
ЕС планира да мобилизира до 300 млрд. евро за изграждане
Коментари Харесай

ЕС влага до 300 млрд. евро в "Световен портал" за инфраструктура

ЕС възнамерява да активизира до 300 милиарда евро за създаване на инфраструктурни планове по света в границите на самодейност " Световен портал " - отговор на авторитетната самодейност на Китай " Един пояс, веднъж ", написа в понеделник в. " Файненшъл таймс ", който е позволен до проектите на Европейската комисия.

Инициативата " Световен портал " беше оповестена за първи път от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в годишната й тирада " За положението на Съюза " през септември като тактика за съгласуваност сред Европа и света.

Според " Файненшъл таймс " упоритостите на Европейски Съюз ще разчитат в огромна степен на привличане на частния бранш, както и на обществените вложения, като в същото време се кооптират разноските от европейските страни. 300-те милиарда евро, които би трябвало да бъдат вложени до 2027 година, ще включват запаси от Европейски Съюз, вноски от страните членки, от европейски финансови институции и национални банки за развиване. Очаква се проектите на Брюксел за набиране на финансирането да бъдат огласени в сряда.

Проектът " Световен портал " не е категорично показан като опция на китайските планове за въздействие по света, а като опция са основаване на партньорства, учредени на полезности за " основаване на връзки, а не на зависимости ".

Сред евентуалните обекти, които Европейски Съюз би финансирал, Фон дер Лайен уточни през септември вложения в основаването на пазар за чист водород в Африка или свързването на Бразилия и Португалия с оптичен кабел.

" Файненшъл таймс " написа, че програмата на Европейски Съюз ще даде приоритет на вложенията в цифровизацията, опазването на здравето, климата, енергетиката и превоза, както и образованието и научните проучвания.

Около 135 милиарда евро вложения ще бъдат обезпечени от гаранции от новата стратегия на Европейски Съюз за Европейски фонд за стабилно развиване плюс. Базираната в Люксембург Европейска капиталова банка също ще взе участие. Безвъзмездното финансиране до 18 милиарда евро ще пристигна от други стратегии на Европейски Съюз. Половината от целевите разноски се чака да бъдат обезпечени от европейски финансови институции и финансови институции за развиване.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР