ЕС планира да използва по-строг метод за измерване на емисиите

...
ЕС планира да използва по-строг метод за измерване на емисиите
Коментари Харесай

ЕС подгони и хибридите за количеството вредни емисии

ЕС възнамерява да употребява по-строг способ за премерване на излъчванията въглероден диоксид за плъг-ин хибридните коли, оповестиха два осведомени източника, представени от Ройтерс. Това се случва на фона на рецензиите, че резултатите от сегашните проби са до четири пъти по-ниски от стойностите в действителни условия.

Новата методология може да значи, че някои автомобилостроители, които през 2021 година са продали съвсем толкоз плъг-ин хибриди (или електрически автомобили с външно зареждане - PHEV), колкото и електрически автомобили с акумулатори (BEVs), ще би трябвало да се съсредоточат върху втория вид, с цел да съумеят да изпълнят задачите на Европейски Съюз за излъчванията и да избегнат съществени санкции.

Новите проби евентуално ще стартират да се употребяват към 2025 година, съгласно източниците. В тестванията ще бъдат включени данни от сензорите за разхода на гориво, които съгласно европейското законодателство би трябвало да бъдат поставяни в новите коли от 2021 година. Това ще даде по-реалистична картина за това до каква степен хибридните коли към момента разчитат на мотори с вътрешно горене за сметка на електрическите акумулатори.

Промяната на методологията за по-добро отразяване на действителните излъчвания поддържа все по-популярната теза измежду екоорганизации и регулатори, че хибридните коли с външно зареждане не са толкоз " зелени ", колкото се смяташе, написа " 24 чада ". По тази причина при създаването на политики за поощряване на електрифицирането отношението към тях не може да е същото като към електрическите транспортни средства с акумулатори.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР