ЕС осъжда най-решително зверствата, за които се съобщава, че са

...
ЕС осъжда най-решително зверствата, за които се съобщава, че са
Коментари Харесай

Борел: Путин незабавно и безусловно да прекрати войната в Украйна

ЕС осъжда най-решително зверствата, за които се оповестява, че са били осъществени от съветските въоръжени сили в завзети и след това освободени украински градове, добавя той в изказване във връзка новините от Буча. 

По неговите думи картината с доста цивилни жертви, както и унищожаването на гражданска инфраструктура, демонстрират същинското лице на жестоката война, която Русия води против Украйна и украинците. Клането в Буча и други украински градове ще стане част от листата на зверствата, осъществени на европейска земя, декларира Борел.
Руските управляващи са виновни за тези зверства, осъществени, до момента в който са имали надзор в тези региони, прибавя висшият представител. Извършителите на военни закононарушения и други тежки нарушавания, както и виновните държавни чиновници и военни ръководители, ще бъдат подведени под отговорност, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Европейски Съюз поддържа всички ограничения за търсене на отговорност за нарушавания на правата на индивида и на интернационалното филантропично право в Украйна от съветските въоръжени сили, се показва в изказването.
Напълно поддържаме следствието на прокурора от Международния углавен съд за военни закононарушения и закононарушения против човечеството, както и работата на Комисията за следствие към Върховния комисариат на Организация на обединените нации за правата на индивида. Европейски Съюз подкрепя украинския основен прокурор и гражданското общество, които събират и съхраняват доказателствата за военните закононарушения, отбелязва Борел.

Той оповестява, че Европейски Съюз незабавно ще продължи работата по въвеждане на спомагателни наказания против Русия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР