ЕС опитва да притисне Владимир Путин.Европейският съюз се ангажира да

...
ЕС опитва да притисне Владимир Путин.Европейският съюз се ангажира да
Коментари Харесай

Европейският съюз засилва борбата си срещу руската дезинформация

ЕС пробва да притисне Владимир Путин.

Европейският съюз се ангажира да ускори битката си против съветската дезинформация, тъй като опасенията от интервенция на Москва след нахлуването ѝ в Украйна нарастват.

Европейски Съюз към този момент забрани на съветските държавни медии RT и Sputnik да излъчват на територията на 27-те страни от Блока в опит да ограничи това, което Брюксел като основни " оръжия в манипулативната екосистема на Кремъл ".

Ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел съобщи, че в този момент ще предложи нов механизъм, който би разрешил на ЕС да глоби " злонамерените участници в дезинформацията " на Москва.

" Свидетели сме по какъв начин съветската офанзива против Украйна продължава ", уточни Борел пред депутатите в Европейския парламент в Страсбург.

" И това нахлуване мъчително акцентира за какво би трябвало да обръщаме повече внимание на задграничната интервенция, и по-специално на задграничната дезинформация и манипулиране на информацията ", посочи той.

Борел разкритикува репресиите на Кремъл против самостоятелните репортажи и всеобхватните старания на съветската пропагандна машина да оправдае нападението вкъщи и да изопачи протичащото се на място.

" Президентът Владимир Путин желае нацията му да бъде сляпа и глуха. Нещо повече, мисля, че той би желал съветският народ да бъде равнодушен ", означи пред законодателите комисарят на Европейски Съюз по въпросите на полезностите и прозрачността Вера Йоурова.

Йоурова похвали решението на стрийминг колоса Netflix да спре услугите си в Русия, съобщи БГНЕС.

" Президентът Путин желае хората да се забавляват, а не да обръщат внимание на това, което се случва. Не би било вярно да виждаме по какъв начин руснаците се забавляват, а в съседство се убиват украинци ", сподели тя.

Европейски Съюз към този момент усили напъните си за противопоставяне на кремълската дезинформация, откогато Москва анексира Крим и стартира да подклажда войната в Източна Украйна през 2014 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР