ЕС окончателно забрани автомобилите с вътрешно горене от 2035 г.От

...
ЕС окончателно забрани автомобилите с вътрешно горене от 2035 г.От
Коментари Харесай

Вечерни новини: Забрана на колите с вътрешно горене; Драстично поевтиняване на газа

ЕС дефинитивно забрани колите с вътрешно горене от 2035 година
От 2035 година в Европейския съюз няма да се продават нови коли или микробуси, задвижвани от мотори с вътрешно горене. Това е и крайната дата, до която производителите би трябвало да понижат излъчванията на въглероден диоксид със 100%. На процедура това значи, че продажбата на нови моторни транспортни средства, задвижвани с бензин, дизел или газ, ще са неразрешена в Европейски Съюз, предава DW.
България договаря за хай-тек вложения от фонд за $400 милиарда
Българската страна договаря с фонд в Кралство Саудитска Арабия, който ръководи капитали за над 400 милиарда $. Сред евентуалните ниши за вложения са както обществени планове, по този начин и частни в региона на роботиката, изкуствения разсъдък, нанотехнологиите и логистичните услуги с дронове.
Българският бизнес ще заплаща самичък тока си на следващия ден
Цената на електрическата енергия за българския бизнес на пазара „ Ден напред “ падна до 215 лева за мегаватчас. Това е поевтиняване с към 21%, а толкоз ниска цена на тока на процедура не е следена от 10 юли, сочат данните за търговията след затварянето на Енергийната борса.
„ Булгаргаз “ предлага 45% по-евтин газ за ноември
„ Булгаргаз “ предлага на КЕВР за утвърждение цена на природния газ за ноември, която е с 45% по-ниска, в сравнение с е през октомври. Това стана по време на днешното откритото съвещание на енергийния регулатор, на което беше изслушана изпълнителният шеф на публичния снабдител Деница Златева.
Adidas подреди София измежду топ локациите за новия си IT център
Германският състезателен колос Adidas съществено обмисля да построи новия си софтуерен център в София. По време на визитата на представители на компанията в българската столица тази седмица стана ясно, че градът е в шорт листата им от евентуални варианти. Мануел Паузер, вицепрезидент на компанията, разяснява, че до момента са били прегледани 20 вероятни места.
Кметовете бързат да подпишат договорите за ВиК и пътни планове
След съвсем година очакване общините най-сетне започнаха да подписват договорите с Министерство на регионалното развитие и ще получат средства за ремонт на ВиК и пътна инфраструктура. Регионалното министерство разгласи, че досега са подписани три четвърти от споразуменията за плануваните планове. По тях локалните управляващи тази година ще получат половината от обещаните държавни средства, или 203 млн. лева Останалата сума ще бъдат преведена следващата година.
Мъск купи Twitter и стартира с уволненията
Илон Мъск закупи Twitter в четвъртък и първото нещо, което направи, беше да уволни висшето управление на компанията. Той даде малко изясненост за това по какъв начин ще реализира високите упоритости, които очерта за авторитетната обществена медийна платформа, предава Reuters.
„ Има живот в остарялото куче “: Най-голямата стопанска система в Европа ненадейно набъбна
Германия предотврати опасността от криза през третото тримесечие с непредвиден напредък, демонстрират формалните статистически данни от петък. Индикаторите обаче сочат още по-висока инфлация, провокирана от мъчителното отдалечаване от съветската сила в най-голямата стопанска система в Европа.
С какво и за какво Русия плаши Европа? Ефектът „ мръсна бомба “
От няколко дни Русия твърди, че в Украйна се приготвя офанзива с така наречен „ мръсна бомба “. Какво съставлява тя? Целта на потреблението й е радиоактивно замърсяване. Всъщност обаче това са елементарни снаряди, които са цялостни с химически детайли. Използват се за заразяване. С други думи, „ мръсна бомба “ е оръжие за всеобщо поразяване и дълговременни вреди.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР