ЕС одобри подготвителни мерки за Брекзит, за да смекчи финансовия

...
ЕС одобри подготвителни мерки за Брекзит, за да смекчи финансовия
Коментари Харесай

ЕС ще подпомогне хората, останали без работа заради евентуален "твърд" Брекзит

ЕС утвърди подготвителни ограничения за Брекзит, с цел да смекчи финансовия удар върху чиновниците в страните, останали в съюза, ако Англия напусне Европейски Съюз при безреден и скъпоструващ сюжет, съобщи " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

По думите на финландския министър на заетостта Тимо Харака тези ограничения ще са гаранция, че всеки, който е изгубил работата си в следствие от " корав " Брекзит, няма да бъде зарязан. Финландия сега ръководи Европейски Съюз на ротационен принцип.

Мерките ще разрешат такива чиновници да получат финансова помощ от фонд, който подкрепя жителите на Европейски Съюз, останали без работа " вследствие на огромни структурни промени в международните търговски модели ". Брекзит без съглашение дава отговор на тези условия и надлежно може да се употребява Европейският фонд за пригаждане към глобализацията. Засега не са известни други финансови детайлности.

" Солидарността е съществена полезност на Европейски Съюз и би трябвало да подсигуряваме, че при огромни стопански разстройства никой няма да бъде зарязан ", разяснява през днешния ден Харака.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (734)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР