ЕС одобри днес новите санкции срещу Русия заради войната в

...
ЕС одобри днес новите санкции срещу Русия заради войната в
Коментари Харесай

ЕС одобри новите санкции срещу Русия, спира внос за 7 млрд. евро


Европейски Съюз утвърди през днешния ден новите наказания против Русия поради войната в Украйна, които включват таван на цените на внасяния съветски нефт, оповестиха Европейската комисия и Съветът на Европейски Съюз. Санкциите се постановат поради противозаконното завладяване на украинска земя на основата на подправени " референдуми ", оповестената готовност и отправянето на открити нуклеарни закани, отбелязва Европейска комисия.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7395
Европейски Съюз вкарва забрани за импорт на стойност седем милиарда евро за ограничение на приходите на Русия, както и ограничения против износа, което в допълнение ще лиши съветския военнопромишлен комплекс от основни съставки и технологии, а стопанската система на Русия - от европейски услуги и опит. Санкциите лишават съветската армия и нейните снабдители от спомагателни артикули и съоръжение, нужни за водене на война. Санкциите слагат основата за нужната правна рамка за използване на таван на цените на внасяния от Русия нефт.

Санкционирани са още съветски жители и организации, които вземат участие в съветската окупация, противозаконното анексиране и " референдумите " в украинските области на Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие, в това число високопоставени и военни чиновници, разпространители на дезинформация за войната, олигарси и пропагандисти.

Ограниченията обгръщат износа на въглища за Русия, на части за въздухоплаването, химически субстанции. Добавена е възбрана за експорт на дребни оръжия.

Наложени са забрани за импорт в Европейски Съюз на стойност близо седем милиарда евро. Това включва възбрана за импорт на съветски подготвени и полуготови стоманени произведения, машини и уреди, пластмаси, транспортни средства, текстил, обувки, кожа, керамика.

С новите наказания се слага началото на използването в Европейски Съюз на съглашението на Г-7 за износа на съветски нефт. Въпреки че възбраната на Европейски Съюз за импорт на съветски недопечен нефт, транспортиран по море, остава напълно в действие, ценовият таван ще разреши на европейските сдружения да подхващат и поддържат преместването на съветски нефт до трети страни, в случай че е до избрана цена.

Това ще помогне за по-нататъшно понижаване на приходите на Русия, като в същото време поддържа устойчиви международните енергийни пазари посредством непрекъснати доставки, се показва в известието. Мярката ще влезе в действие след 5 декември за суровия нефт и след 5 февруари следващата година за модифицирания нефт, след в допълнение решение на Съвета на Европейски Съюз.

Забранява се на жители на Европейски Съюз да заемат постове в управленията на някои съветски държавни сдружения. Забранява се взаимоотношението с Руския морски указател. Забраняват се всички портфейли с крипто активи, сметки или попечителски услуги, без значение от сумата на портфейла, разяснява комисията.

Разширява се обсегът на услугите, които към този момент не могат да се дават на държавното управление на Русия или юридически лица, открити в Русия. Включват се ИТ и правни съвещания, архитектурни и инженерни услуги.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР