ЕС не може да намери законови основания да конфискува руските

...
ЕС не може да намери законови основания да конфискува руските
Коментари Харесай

Западът си изкопа гроба и няма накъде повече да пада

Европейски Съюз не може да откри законови учредения да конфискува съветските активи, написа “Блумбърг ”, само че Англия не счита да се отхвърля. Санкциите няма да бъдат анулирани, до момента в който Москва не изплати отплата на Киев, сподели външният министър Джеймс Клевърли. От глобените физически и юридически лица ще се изисква да разкриват информация за активите във Англия. В същото време блокираните средства ще могат да бъдат дарени за възобновяване на Украйна.

Само напред

Британското държавно управление вкара закон, съгласно който глобите против Русия ще се ползват без значение от прекратяването на военните дейности. “Ройтерс ” цитира думите на Клевърли, че Киев ще има потребност от доста пари за възобновяване и Лондон ще постави всички старания, с цел да накара " агресора " да заплати.

Освен това физическите и юридическите лица ще бъдат задължени да разкриват данни за имущество във Англия, а на глобените лица ще бъде дадена опция да „ подаряват “ замразени средства на Киев. „ Благотворителност “ обаче не значи отключване.

Руските активи във Англия се правят оценка на повече от 30 милиарда евро, само че те не са лесни за намиране. Очевидно британците са изправени пред същия проблем като Европейския съюз. “Блумбърг ” заяви, че от оценените 136 милиарда евро са разпознати малко повече от 20. Поради комплицирани регистрационни схеми постоянно не е допустимо да се откри същинският притежател.

" Активите на огромни компании могат да бъдат регистрирани на трети страни или на офшорна компания и едвам по-късно да бъдат трансферирани във Англия. Сега всичко ще би трябвало да бъдат разкривани ”, изяснява Иван Мелников, вицепрезидент на съветския отдел на Международния комитет за отбраната на правата на индивида.

Опасна процедура

Нито Англия, нито Европейски Съюз имат правно съображение за изземване на средства. Работната група на Европейски Съюз удостовери, че глобите не са задоволителни за задачата. Освен това ще последва огледален отговор от Москва и ще възникне рисков казус в интернационалната процедура. Това е възпиращ фактор за Запада.

Австрийският външен министър Александър Шаленберг счита, че би трябвало да се внимава. Неразумните дейности могат да бъдат оспорени в европейски или американски съдилища. Отмяната на сходно решение ще докара до " дипломатическа и икономическа злополука ", уверен е политикът.

Но в Брюксел и Лондон не се успокояват. Като един от разновидностите беше препоръчано да се употребяват насъбраните лихви от съветски вложения. Според представителя на Европейска комисия Кристиан Виганд се обмисля и опцията за отписване на активи на тези, които заобикалят глобите на Европейски Съюз. Европейската централна банка (ЕЦБ) обаче незабавно се опълчи, защото това ще отслаби еврото и ще разклати доверието на вложителите.

Наблюдатели означават, че английският мандат за откриване на информация за частна благосъстоятелност ще има сходен резултат. „ Правителството може да го легализира, само че броят на искащите да влагат в страната ще намалее “, сподели Мелников.

Очевидно е, че решенията на Лондон нямат нищо общо с стопанската система и служат извънредно на политически цели. „ Търговският оборот сред нашите страни на процедура се сви. Остават единствено медикаментите, само че техният дял е дребен. И в случай че е по този начин, могат да се одобряват всевъзможни закони и наказания, с цел да се дестабилизира Русия. Разбира се, тези дарения са чисто изнудване, само че военно-промишленият комплекс би трябвало да бъде обезпечен с нещо “, споделя финансовият специалист Андрей Верников. Военната техника, която обилно се доставя на Украйна, е доста скъпа и съдружниците възнамеряват да компенсират разноските за сметка на Москва.

Решаващ миг

Не може да се разчита на благоразумието на Запада. " Поради техния нрав британците към момента имат вяра, че в случай че фирмите бъдат принудени да трансферират почтено извоювани средства на трета страна, това ще ги настрои против Кремъл. Оттук и такава политика ", изяснява Мелников.

Сега всичко зависи от борбата. За договаряния не може да се приказва. „ Ситуацията не е такава, че да се откажем “, уверен е Верников. Лондон, Брюксел и Вашингтон ще продължат да покачват залозите, даже при риск от приток на капитали.

В същото време Москва следва противоположния курс и уголемява съдействието с Азия, Близкия изток и Латинска Америка. По-специално, тя извършва огромни енергийни планове, като построяването на атомни електроцентрали в Турция, Индия, Иран и Египет.

Държавата набира средства и основава удобна среда за работа и преселване на бизнесмени и експерти от чужбина. Така предходната седмица Държавната дума опрости издаването на позволение за престояване, в това число безкрайно, за чужденци, вложили в страната, и висококвалифицирани експерти, както и членове на техните фамилии.

Освен това държавното управление позволи на банки и брокери отвън Евразийския стопански съюз да вземат участие в търговията с валута и деривати. А Министерството на финансите работи, с цел да даде на жителите, напуснали страната, понижена данъчна ставка - 13-15% вместо 30%. Промените ще влязат в действие през 2024 година

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР