ЕС не желае Русия да бъде разрушена. Това заяви ръководителят

...
ЕС не желае Русия да бъде разрушена. Това заяви ръководителят
Коментари Харесай

Борел: ЕС не желае Русия да бъде разрушена

ЕС не желае Русия да бъде разрушена. Това съобщи ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел в оповестено в петък изявление за испанския в. " Периодико ".

" Ние не поддържаме Украйна за да реализираме политически промени в Русия и, почтено казано, не желаеме Русия да бъде разрушена ", съобщи дипломатът. 

По думите му не всички европейски страни имат еднообразно отношение към спора. " Има една страна, която се отнася скептично към последствията от глобите, която счита, че те не работят и не е трябвало да бъдат налагани, тъй като по този метод сме си стреляли в крайници. Не споделям този разбор, само че тази страна гласоподава за всички препоръчани наказания. Тя е скептично настроена, тя не има вяра в тях, само че не нарушава единството ", уточни Борел.

Първият посланик на Европейски Съюз не изключи, че методът на общността към обстановката в Украйна е бил " прекомерно еволюционен ". " Би било по-добре, в случай че вместо тримесечни разисквания да се изпращат, или не танкове " Леопард " на Киев, ги бяхме изпратили по-рано. Русия може да създава оръжия и разполага с доста по-големи ресурси от тези, които имахме ние и които доста бързо изчерпахме ", счита той. И прикани за ускорение темповете на произвеждане и потребление на запасите, с които разполагат страните членки на общността.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР