ЕС не е в положение да признава изборите (в дадена

...
ЕС не е в положение да признава изборите (в дадена
Коментари Харесай

Говорител на ЕК: ЕС няма общо становище дали признава Путин за пр...

ЕС не е в състояние да признава изборите (в дадена страна), това решение е в ръцете на обособените европейски страни. Когато страните в Европейски Съюз единомислещо заявят, че възприемат някого като легален представител на обособена страна - както за Башар Асад в Сирия или Александър Лукашенко в Беларус - те вършат изказване. В случая с Русия няма общо мнение на Европейски Съюз, което да споделя, че Путин не е приет за легален президент ", посочи представителят.

 

По думите му фактът е, че Путин ръководи в Кремъл, откъдето се взимат решенията за едно от най-жестоките и кървави набези в новата европейска история - против Украйна.

Той уточни също така, че ръководителят на представителството на Европейски Съюз в Москва и огромно болшинство от страните в Европейски Съюз не са взели участие в церемонията по полагането на клетва от Путин през вчерашния ден. Много ясно Европейски Съюз съобщи по какъв начин възприема тези избори, както и че абсолютно поддържа Украйна, сподели представителят. Участието на няколко дипломати в протоколно събитие въобще не е в несъгласие с общата позиция на Европейски Съюз да продължи поддръжката си за Украйна против противозаконното съветско нахлуване, подхванато от Путин. Събитието беше протоколен въпрос, огромно болшинство от страните в Европейски Съюз взеха решение да не вземат участие, сподели още представителят.

 

Това не е първият път, когато Европейски Съюз не съумява да работи единомислещо. Държавите, които бяха показани, имаха своите аргументи и избраха нивото, на което да вземат участие. Решението беше на страните от Европейски Съюз. Става дума за интернационална политика и двустранни връзки. Държавите дефинират двустранните си връзки, безапелационен бе представителят на Европейска комисия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР