ЕС наложи санкции на дъщерите на руския президент Владимир Путин

...
ЕС наложи санкции на дъщерите на руския президент Владимир Путин
Коментари Харесай

Брюксел наложи санкции на дъщерите на Путин. Фон дер Лайен обеща ускорено приемане на Украйна в ЕС

ЕС наложи наказания на дъщерите на съветския президент Владимир Путин Мария Воронцова и Катерина Тихонова, съобщи Франс прес, като цитира формалния вестник на блока.

Те са включени в " черния лист " на Европейски Съюз с още над 200 души, в това число близки до съветския президент олигарси и прокремълски настроени шефове на медии.

Воронцова и Тихонова, родени надлежно през 1985 и 1986 година, са дъщери на Владимир Путин и Людмила Путина. През 2013 година съветският президент разгласи, че се е развел с нея.

Активите на двете дами на територията на Европа ще бъдат замразени и им се не разрешава да влизат на територията на Европейски Съюз.

Воронцова е подложена на наказания за ролята си в Номенко, огромно дружество за планове за вложения в областта на опазването на здравето, която обезпечава " обилни източници на доходи " на съветското държавно управление, прецизира се в формалния вестник. Сестра й, Катерина Тихонова, ръководи фонд за подкрепяне на млади учени, основан от компании, чиито ръководители са " членове на вътрешния кръг на олигарсите " на съветския президент, съгласно същия източник.

Брюксел глоби и ръководителите на огромни съветски медии, съобщи ТАСС.

Сред тях са генералните шефове на Общоруската държавна телевизионна и радиопредавателна компания (ВГТРК) Олег Добродеев и на държавната осведомителна организация ТАСС Сергей Михайлов, както и основния редактор на вестник " Московский комсомолец " Павел Гусев.

Наложени са също наказания против генералния шеф на телевизионния канал " Санкт Петербург " Александър Малкевич и Игор Коротченко, основния редактор на списание " Национална защита ".

Наказателните ограничения включват заледяване на евентуалните активи в Европейски Съюз и възбрана за влизане в страните от съюза.

Вчера председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен връчи на президента на Украйна Володимир Зеленски въпросник, след чието попълване Еврокомисията ще може да предложи на Съвета на Европейски Съюз да стартира разискване на въпроса за начало на договарянията за присъединение на Украйна към общността, съобщи Ройтерс.

Фон дер Лайен сподели на взаимна конференция с украинския водач, че “няма както нормално да отнеме години, а единствено седмици, с цел да се стигне до мнение по процедурата.

Зеленски даде обещание, че въпросникът ще бъде запълнен до седмица.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР