ЕС много бързо взе решение да предостави оръжие на Украйна.

...
ЕС много бързо взе решение да предостави оръжие на Украйна.
Коментари Харесай

Шарл Мишел в Киев: ЕС много бързо взе решение за военна помощ за Украйна

ЕС доста бързо взе решение да даде оръжие на Украйна. „ Това се случи за първи път в историята на Европейския съюз – в първите часове и дни на широкомащабна инвазия изпратихме тежки оръжия в Украйна “, съобщи ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел на взаимна конференция с президента Володимир Зеленски в Киев, съобщи Укринформ.

 

„ Напоследък Украйна получава тежко въоръжение и системи за противовъздушна защита. Мисля, че би трябвало да се продължи ", съобщи още Мишел.

 

Той също по този начин подсети, че за първи път Европейски Съюз активизира невиждани качества за военно образование на 15 000 украински военнослужещи. 

 

„ Можете да разчитате на Европейския съюз – ние ще продължим нашата непоколебима поддръжка, постоянно ще бъдем с вас един до друг, тъй като споделяме обща фантазия “, увери Мишел.

 

На собствен ред президентът Зеленски сподели, че колкото по-бързо бъдат взети нужните решения от някои водачи в Европа във връзка с военните доставки, толкоз по-надеждно ще може да се подсигурява сигурността на украинците и европейците.

 

Кулеба и Резников в взаимно изказване желаеха доставката на танкове Leopard 2  На срещата е било разисквано и по-нататъшното усилване на санкционния напън върху Руската федерация.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР