ЕС категорично осъжда решението на руската Държавна дума да отправи

...
ЕС категорично осъжда решението на руската Държавна дума да отправи
Коментари Харесай

ЕС осъди руската Дума, признала сепаратистките Луганска и Донецка републики

" Европейски Съюз изрично осъжда решението на съветската Държавна дума да насочи апел към президента Путин да признае следените от неправителствените сили региони на Донецка и Луганска области в Украйна за самостоятелни субекти ", написа в Туитър висшият комисар по външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел.

" Това признание би било очевидно нарушаване на Минските съглашения ", сподели той.

Тези съглашения се съдържат в подкрепени от Запада протоколи, подписани през 2014 година и 2015 година, които имаха за цел да сложат завършек на спора в региона на Донбас в Източна Украйна, където подкрепяните от Русия сепаратисти ръководят две самопровъзгласили се " републики " без интернационално самопризнание.

По-рано във вторник съветският парламент прикани Путин да признае тези райони за самостоятелни, като съобщи, че Киев не съблюдава Минските съглашения, написа още БГНЕС.

Отделно от това генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също предизвести против всевъзможни стъпки за признание на двете разколнически територии.

" Ако това се случи, то за следващ път ще бъде жестоко нарушаване на териториалната целокупност и суверенитета на Украйна ", съобщи Столтенберг пред публицисти.

" Няма подозрение, че Донецк и Луганск са част от Украйна в границите на интернационално приети граници. Така че сходно признание ще бъде нарушаване на интернационалното право ", сподели той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР