ЕС изрази съжаление във връзка с подписания от руския президент

...
ЕС изрази съжаление във връзка с подписания от руския президент
Коментари Харесай

ЕС с призив към Русия да отмени указа в подкрепа на Донбас

Европейски Съюз изрази страдание по отношение на подписания от съветския президент Владимир Путин декрет за поддръжка на Донбас и прикани Русия да анулира това решение, се споделя в изказване на Службата за външна политика на Европейски Съюз.

На 15 ноември съветският президент Владимир Путин подписа декрет, с който признава в Русия документите за генезис на товари, издадени в Донецката и Луганската национална република, и ги позволява наедно с съветските до присъединяване в държавни поръчки. Документът също по този начин отстранява квотите за експорт и импорт на артикули, които се движат от Русия към и от ДНР/ЛНР.
Анализ в РИА Новости: Що за нелепости? Кой в действителност има вяра, че Русия атакува Украйна?
Съединените щати още веднъж въртят тематиката за опасността от съветска инвазия в Украйна. Същият сюжет се случи напролет на 2021 година, написа...

" Европейски Съюз показва страдание за указа, подписан от президента Путин на 15 ноември. Указът има за цел да отдели още повече териториите на Донецк и Луганск, които краткотрайно са отвън контрола на украинското държавно управление, в несъгласие с задачите на споразуменията от Минск. Подобни едностранни ограничения нарушават суверенитета и териториалната целокупност на Украйна. Призоваваме Русия да анулира това решение и да спре едностранните ограничения, които предизвикат по-нататъшно изостряне на спора в източната част на Украйна ", се споделя в документа.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР