ЕС изпраща лекари, водолази и техникаСмята се, че около 20

...
ЕС изпраща лекари, водолази и техникаСмята се, че около 20
Коментари Харесай

Над 20 хиляди жертви след потопа в Либия

ЕС изпраща лекари, водолази и техника
Смята се, че към 20 000 души са починали след пагубните наводнения, които заляха източната част на Либия, съобщи Би Би Си, като се базира на локалните управляващи. До момента формалната информация е за над 5000 починали и 10 000 в неопределеност.

Кметът на град Дерна сподели пред “Ал Арабия ”, че по негови сметки са починали сред 18 000 и 20 000 души, откакто приливна вълна е заляла спящите хора в неделя през нощта.

Неговите данни се основават на броя на общностите, унищожени от наводненията, сподели той пред канала. Неоткритите тела остават под руините или в морето, което усилва риска от епидемии. Организация на обединените нации заяви, че системата от кладенци за вода е била нечиста.

Междувременно Европейската комисия заяви, че по механизма на Европейски Съюз за гражданска отбрана в Либия са изпратени лекари, водолази и техника за потърпевшите от бурята “Даниел ”.

Към град Дерна през днешния ден отпътува екип от 53 лекари от Франция, водолази и два вертолета от Италия, средства за заслон, тежки машини и електронни системи от Холандия. Европейска комисия заяви за обезпечена поддръжка от Германия, Румъния и Финландия, както и за отпущането на 500 000 евро първична филантропична помощ от Европейски Съюз.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР