ЕС иска да затегне миграционната политика, но няма да изгражда

...
ЕС иска да затегне миграционната политика, но няма да изгражда
Коментари Харесай

ЕС иска да затегне миграционната политика, но няма да изгражда огради по границите си

ЕС желае да затегне миграционната политика, само че няма да построява огради по външните си граници. Това стана ясно от думите на ръководителя на Европейската комисия, както и от заключенията на специфичния Европейски съвет в Брюксел. На него беше контрактуван пилотен план за обезопасяване на границата сред България и Турция.

Границите ще се охраняват посредством интегриран пакет от мобилна и стационарна инфраструктура, която Европейски Съюз счита да даде, сподели Урсула фон дер Лайен след края на срещата на върха рано тази заран.

Европейската комисия неотложно ще активизира обилни фондове и средства, с цел да помогне на страните да укрепят своите качества и инфраструктура за отбрана на границите, добавиУрсула фон дер Лайен.

" При единия от плановете, към който сме се насочили, има съществуваща ограда, само че нищо повече. Тя не действа. Ясно е, че имате потребност от камери, средства за наблюдаване, пътища край границата за патрули, оборудван личен състав, наблюдателни кули, транспортни средства ", сподели тя.

Австрийският канцлер Карл Нехамер, който от декември упорства Европейски Съюз да заплати 2 милиарда евро за създаване на стена по българо-турската граница, сподели след срещата в Брюксел, че страната ни е получила заричане за в допълнение европейско финансиране.

" Важното е, че успяхме да вкараме тематиката за миграцията в дневния ред. Европейски Съюз ще подкрепи за опазването на външните граници. Имаме удостоверение от комисията, че пилотните планове ще оказват помощ на България и Румъния, само че фокусът няма да е ориентиран единствено към тях, а към всички страни членски с външни граници. Те ще се преглеждат особено от Европейска комисия, когато става въпрос за опазването на границите. Това сега е значим сигнал ", съобщи той.

Лидерите се схванаха още страните членки взаимно да признават решенията за връщане на мигранти. Ако такова решение е взето в една страна от Европейски Съюз, то ще бъде годно и в останалите 26.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР