ЕС иска да наложи петролно ембарго на Русия, за да

...
ЕС иска да наложи петролно ембарго на Русия, за да
Коментари Харесай

Икономисти: Петролно ембарго няма да навреди на Русия

ЕС желае да наложи петролно ембарго на Русия, с цел да я накара да спре допустимо най-бързо войната в Укайна. Петролно ембарго обаче няма да има никакъв резултат върху готовността на Москва за война. Експерти от института за международна стопанска система в Кил считат, че Русия е добре готова финансово за дълга война, а петролът не съставлява толкоз огромен % от финансите й.

„ Надеждите, че Русия ще склони да спре войната, притисната от икономическите ограничения, които се взимат против нея, може да се окажат напразни “, предизвестява икономистът Ролф Лангхамер. „ Както обстановката с държавния бюджет, по този начин и структурните особености на съветската стопанска система, основават добра изходна позиция за продължително действие на военновременна затворена стопанска система “, счита той.

Русия има малко задължения и съществени запаси в страната. През последните години Москва реализира обилни триумфи в построяването на устойчиво финасово състояние. В съпоставяне с други страни тя има ниско публично задлъжняване – към 20% от Брутният вътрешен продукт, също по този начин високи спестявания, сдържана политика на разноски, а към това се прибавят и стремително увеличаващите се цени за газ и нефт.

Цената на петрола да вземем за пример е доста по-висока от нужното, с цел да поддържа Русия уравновесен бюджет.

„ Петролно ембарго от страна на Европейски Съюз няма да повлияе на това първоначално “, считат икономистите.

Структурно от огромна помощ за Владимир Путин сега е и ниският дял на частната стопанска система и на частните услуги. Държавните чиновници пък са добре предпазени и това ги прави постоянни поддръжници на президента. Те ще бъдат финансово предпазени от ембаргото и инфлацията с помощи или увеличение на заплатите.

В дълготраен проект обаче съветската стопанска система ще усеща все по-голяма липса на значими елементи и технологии. Това обаче също няма да събори Путин незабавно.

„ Западът би трябвало да се приготви за дълъг маратон във връзка с глобите “, показва още Лангхамер.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР