ЕС има нужда Великобритания да разясни следващите си стъпки по

...
ЕС има нужда Великобритания да разясни следващите си стъпки по
Коментари Харесай

Ес С Тотален Отпор Към Лондон!

ЕС има потребност Англия да обясни идващите си стъпки по Брекзит, съобщи заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Продължаваме да приканваме английското държавно управление да обясни желанията си във връзка с идващите си стъпки, колкото се може по-скоро ", сподели Тимерманс.

Договореното с Европейски Съюз съглашение за Брекзит е най-хубавото и само решение, съобщи немският външен министър Хайко Маас, представен от Франс прес.

" Позицията ни е ясна: съглашението за овакантяване е най-хубавото и само решение за проведено излизане ", съобщи Маас в изявление за медийната група Функе.

" Германия и целият Европейски Съюз са твърдо на страната на Ирландия. Няма да оставим Ирландия изолирана по този въпрос ", увери Маас.

Преговарящите по Брекзит прекараха две години в търсене на други възможности на защитния механизъм за отбягване на твърда граница сред двете Ирландии и не откриха никоя, която да работи, посочи ирландският външен министър Саймън Ковини, представен от Ройтерс.

По-рано през днешния ден английският министър за Брекзит Стивън Баркли сподели, че Лондон изследва такива разновидности, само че не сподели какво би могло да размени защитния механизъм.

" Всички тези неща към този момент ги минахме. Изпробвахме ги и установихме, че не устоят на инспекция, а в този момент имаме английски министър председател, който още веднъж пледира за същите неща, които бяха тествани ", съобщи Ковини.

Тереза Мей разгласи, че в случай че до 13 февруари не бъде подписано ново съглашение с Европейски Съюз, тя ще провежда гласоподаване на 14 февруари за Брекзит без съглашение.

Главният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние съобщи, че Европейски Съюз е обединен в отбраната на съглашението с Англия по напускането й, съобщи Асошиейтед прес.

" Институциите на Европейски Съюз остават единни и ние стоим зад контрактуваното с Англия съглашение ", сподели Барние.

Представителят на Европейския парламент по въпросите на Брекзит Ги Верхофстат иронизира английския политически развой за Брекзита и настоя Англия най-сетне да показа смислени оферти по какъв начин да напусне Европейски Съюз.

" Трябва да се престане с това: едно изменение в текста с 10 гласа " за ", след това друго изменение с 10 гласа " срещу ", едно изменение едвам минава, друго се отхвърля ", сподели той за снощното съвещание на английския парламент, на което бяха гласувани седем ремонти на съглашението за Брекзит, от които две бяха признати.

" Така не се построяват бъдещи връзки с Европейски Съюз ", съобщи Верхофстат.

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни съобщи, че останалите 27 страни от Европейски Съюз не престават да са единни по въпроса за Брекзит и няма да предоговарят съглашението за овакантяване на Англия, съобщи Ройтерс.

" 27-те държавни управления остават единни по Брекзита. Надявам се, че можем да избегнем корав Брекзит. Трудно е да си представим, че можем да предоговорим съглашение, което към този момент беше утвърдено от страните членки на Европейски Съюз ", сподели Таяни.

Френският президент Еманюел Макрон побърза да съобщи още нощес, че съглашението за овакантяване няма да бъде отворено за предоговаряне, което " Гардиън " разяснява по този начин: " унизително изявление, което мъчно може да се отмине ".

Лондон предизвести Европейски Съюз

" В окончателното съглашение ще би трябвало да има някакви отстъпки от Европейски Съюз по защитния механизъм за Ирландия. Ако се стигне до Брекзит без съглашение, няма да получат и едно пени от нас ", съобщи държавният министър за Брекзит Куази Куартенг, имайки поради контрактуваната сума, която Англия да заплати по " развода " си с Европейски Съюз в размер на към 39 милиарда лири.

Тереза Мей съобщи, че достъпът до английските териториални води за лов на риба не предстои на предоговаряне с Европейски Съюз, в случай че се стигне до нови договаряния по съглашението за Брекзит. На въпрос от народен представител дали ще се бори против опити на страни от Европейски Съюз да запазят досегашния си достъп до английските териториални води за лов на риба Мей отвърна: " Това към този момент е контрактувано и не предстои на предоговаряне. "

Има ли късмет да отпадне защитния механизъм

Предпазната мярка е подсигурителен механизъм в съглашението за овакантяване (предназначен да подсигурява, че ирландската граница ще остане отворена, в случай че Англия не реализира дълготрайна комерсиална договорка с ЕС). Тази мярка разгневи брекзитърите, които споделят, че тя може да впримчи Обединеното кралство в митнически съюз с Европейски Съюз, написа " Гардиън ". Защо? Защото може да сложи Северна Ирландия за неустановен интервал под разпореждания, разнообразни от останалата част на Обединеното кралство.

По-рано този месец Мей сподели пред парламентаристите: " Истината е, че Европейски Съюз не беше подготвен да се съгласи (на промени в съглашението за напускане), а отменяне на защитната мярка... значи да няма договорка ".

Това, което преди беше невероятно, в този момент наподобява е просто мъчно. Министър-председателят на процедура сподели на парламентаристите, че може да предоговори въпроса за защитната мярка в договорката за Брекзит и да я размени със съглашение за свободна търговия с към момента незнаен метод на деяние, с цел да се избегнат митнически инспекции на ирландската граница.

" Споразумението за защитен механизъм има за цел да увери ирландците, че няма да има твърда граница. Припомнете си, че не става дума единствено за Ирландия - всяка стока, която влезе през границата, влиза в общия пазар. Това визира Германия, Франция, Полша ", посочи по въпроса Мишел Барние.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР