ЕС и САЩ се разбраха да разработят общ механизъм за

...
ЕС и САЩ се разбраха да разработят общ механизъм за
Коментари Харесай

ЕС и САЩ ще следят заедно доставките на чипове

ЕС и Съединени американски щати се схванаха да разработят общ механизъм за ранно ппредупреждение и наблюдаване на веригата на цената на полупроводниците.

Така те ще бъдат по-информирани и по-подготвени при положение на спиране на доставките. Брюксел и Вашингтон ще могат по-лесно да обменят информация между тях за отбягване на конкуренция за дотации.

Това бе една от договореностите, реализирани в Париж на втората министерска среща на взаимни Съвет по търговия и технологии.

Макар да не бе упоменато името на Китай, е ясно, че точно тази страна основава опасност от спиране на доставките, защото е най-големият експортьор на чипове.

И Европейски Съюз, и Съединени американски щати ще поддържат Украйна и ще работят дружно с нея за възобновяване на стопанската система й, както и за улеснняването на търговията и вложенията.

Бързо и координирано ще бъде натрапен надзор върху износа на авангардни технологии като системи за аерокосмическо и кибернаблюдение. Така ще бъде отслабена способността на Русия да развива своя промишлен и боен потенциал.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР