ЕС и САЩ подготвят санкции за две от дъщерите на

...
ЕС и САЩ подготвят санкции за две от дъщерите на
Коментари Харесай

Санкциите се насочиха и към мистериозните дъщери на Путин

ЕС и Съединени американски щати приготвят наказания за две от дъщерите на президента Владимир Путин, съобщи Business Insider, базирайки се на отчети. По думите на прессекретарят на Белия дом Джен Паски ограниченията ще обиден " членове на фамилии " на " съветските държавни чиновници ", както и цели като банки и държавни предприятия. Тя обаче не съобщи дали фамилията на съветският президент измежду тях. Путин беше глобен от Съединени американски щати скоро след нахлуването на Русия в Украйна.

Европейски Съюз обмисля наказания против дъщерите на Путин, написа Insider, базирайки се на The Wall Street Journal. Тези ограничения занапред ще бъдат утвърдени от страните-членки на Европейски Съюз, написа изданието.

Путин има две дъщери от някогашната си брачна половинка Людмила Александровна Путина, само че рядко приказва за тях. Това са Катерина Тихоновна, която е гимнастичка, и Мария Воронцова, която работи в региона на медицината.

Не ясно дали Путин има други деца и малко от обявените детайлности от живота им са публично доказани. През 2015 година представителят на Путин Дмитрий Песков отхвърли слуховете, че Путин има още едно дете от Алина Кабаева, която е позната като любовницата му, заяви Forbes Russia.

Не е ясно и дали Тихоновна и Воронцова имат активи отвън Русия. Тихонова беше омъжена за милиардера Кирил Шамалов, наследник на непосредствен другар на президента. Активите на двойката се пресмятат на 2 милиарда $, писа Reuters през 2015 година Те се разделиха през 2018 година, заяви Bloomberg.

Воронцова е съсобственик на съветска частна капиталова компания в опазването на здравето. Тя напусна дома си в Холандия през 2014 година след свалянето на полет MH17 на Malaysia Airlines, при който починаха няколко холандски поданици и дълго време се подозира, че е дело на Кремъл.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР