ЕС и НАТО подкрепят България за експулсирането на 70 руски

...
ЕС и НАТО подкрепят България за експулсирането на 70 руски
Коментари Харесай

Ултиматумът на Митрофанова: ЕС и НАТО подкрепят София


Европейски Съюз и НАТО поддържат България за експулсирането на 70 съветски дипломати и чиновници. Руският дипломат Митрофанова съобщи, че ще отнесе въпроса за затварянето на дипломатическата задача в България към Кремъл.

От Европейската работа за външна активност оповестиха, че опасността на Руската федерация да скъса дипломатически връзки с България е неоснователна, а решението на София изцяло дава отговор на наредбите на интернационалното право.

“Европейският съюз изцяло поддържа и показва солидарността си с България при стеклите се условия и ще следи казусът ”, се споделя още в известието. Според Брюксел сходна стъпка от страна на Русия единствено ще послужи за спомагателна интернационална изолираност на Москва.

Подкрепа и от НАТО

В същото време говорителката на НАТО Уана Лунджеску също изрази поддръжката на Алианса за България. В формалния си профил в Туитър тя написа, че като задгранични сътрудници е суверенно решение на България, което би трябвало да бъде почетено. “Съюзниците от НАТО изрично осъждат модела на изнудване на Русия и опитите ѝ да се намесва в нашите демократични общества ”, написа още Лунджеску.

След като поставеният от съветското посолство в България ултиматум да не бъдат експлусирани 70-те дипломати и чиновници на съветската задача в страната не беше изпълнено, разгласява изказване на формалната страница на посолството във Facebook. В него се споделя, че въпросът за затваряне на дипломатическата задача в България, което би означавало и реципрочни ограничения за българската задача в Москва.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР