ЕС и НАТО изразиха подкрепа за България във връзка с

...
ЕС и НАТО изразиха подкрепа за България във връзка с
Коментари Харесай

НАТО: България взе суверенно решение

ЕС и НАТО показаха поддръжка за България по отношение на експулсирането на съветските дипломати

Европейски Съюз и НАТО показаха поддръжка за България по отношение на експулсирането на съветските дипломати и опасността на съветския дипломат Елеонора Митрофанова да изиска затваряне на посолството на Русия в България, съобщи

"Решението на България да експулсира 70 съветски дипломати като непознати сътрудници е суверенно решение, което би трябвало да се зачита ", съобщи представителят на НАТО Йоана Лунджеску. Тя добави, че съдружниците от Пакта изрично осъждат поведенческия модел на прилепяне от страна на Русия, който тя ползва отдавна, опитите ѝ да се намесва в демократичните процеси и институции и да взема на прицел сигурността на европейските жители.

"ЕС показва страдание за неоправданата опасност на Руската федерация да приключи дипломатическите си връзки с България в отговор на решението ѝ да изгони 70 съветски дипломати ", се споделя в изказване на европейската работа за външна активност. В него се акцентира, че то е напълно в духа на интернационалното право, а тези чиновници са работили в нарушаване на Виенската спогодба за дипломатическите връзки.

"ЕС напълно поддържа и е изцяло взаимен с България при тези условия и ще следи въпроса от близко. Такова диспропорционално деяние от страна на Русия служи само за спомагателната ѝ интернационална изолираност ", акцентират от службата.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР