ЕС е на път да въведе универсално зарядно устройство. Европейската

...
ЕС е на път да въведе универсално зарядно устройство. Европейската
Коментари Харесай

Брюксел предлага универсално зарядно устройство

Европейски Съюз е на път да вкара универсално зарядно устройство. Европейската комисия предложи законодателни стъпки за въвеждането на общоприетоо решение за зареждането на всички устройства.

Брюксел предлага USB-C да стане общоприетия порт за всички смарт телефони, таблети, камери, слушалки, портативни високоговорители и конзоли за видеоигри. Освен това Комисията предлага зарядните устройства да се продават настрана от електронните устройства. За да са стане факт, предлагането би трябвало да бъде утвърдено от Европарламента и държавите-членки

Потребителите ще могат да зареждат своите устройства с едно и също зарядно устройство вид USB-C, без значение от марката на зарежданото устройство. Стремежът е технологията за бързо зареждане да се хармонизира, което ще спомогне за попречване на голословното ограничение на скоростта на зареждане от разнообразни производители и ще подсигурява, че скоростта на зареждане на обещано електронно устройство е една и съща с всяко съвместимо зарядно устройства. Отделното пласиране на универсалните зарядни устройства ще ограничи броя на ненужно закупуваните или неизползвани зарядни.

Очаква се намаляването на производството и на изхвърлянето на зарядни устройства да понижи и отпадъците от електрическо и електронно съоръжение с съвсем хиляда тона годишно.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР