ЕС е готов да се включи в усилията на ООН,

...
ЕС е готов да се включи в усилията на ООН,
Коментари Харесай

ЕК призова за хуманитарни коридори в Газа

ЕС е подготвен да се включи в напъните на Организация на обединените нации, в това число за обособяването на филантропични коридори в Газа, съобщи през днешния ден представител на Европейската комисия.

Има опасения за утежняване на филантропичната конюнктура в Газа поради спирането на снабдяването с вода, ток и горива. Европейски Съюз поддържа апела на генералния секретар на Организация на обединените нации и е подготвен да помогне на международната организация за внасяне на облекчение, в това число с обособяването на филантропични коридори и доставки на помощ, разясни той. 

Европейски Съюз осъди нападението против Израел и регистрира правото на страната на самозащита, в границите на интернационалното законодателство. Най-важното е всички страни да пазят цивилните , уточни представителят.

Цивилните би трябвало да бъдат предупреждавани за идни военни дейности, с цел да могат да изоставен, Израел по този начин и прави. Подобни предизвестия, свързани с огромно разбъркване на доста хора, би трябвало да не водят до тежки филантропични последствия. Важно е " Хамас " също да не пречи на хората да изоставен и да не ги употребява като жив щит, това би било военно закононарушение, предизвести представителят.

Той означи, че Европейски Съюз е присъединил " Хамас " в листата на терористичните организации. По неговите думи Европейски Съюз е в контакт с страни от района, в това число в Персийския залив, които биха могли да окажат влияние над " Хамас ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР