ЕС е готов да актуализира зеления сертификат с информация за

...
ЕС е готов да актуализира зеления сертификат с информация за
Коментари Харесай

Обмислят сериозна промяна при зелените сертификати

ЕС е подготвен да актуализира зеления документ с информация за третата доза ваксина против COVID-19, в това число и с информация за " дата на приключване " на сегашния документ, обвързван с двете игли. Това написа английското издание " Таймс ".

Така от идната година в Европейски Съюз ще се признава документ с сложена бустерна доза, прецизира още " Таймс ".

Министрите на Европейски Съюз разискаха по-рано денем следващата Коронавирус вълна в Европа и нуждата от незабавно въвеждане на бустерни ваксини, изключително измежду хората над 65 години, като нов приоритет в оправянето с пандемията.

Очаква се в четвъртък Европейската комисия да излезе с оферти за приключване на сегашния статут на COVID-сертфикатите, които се употребяват в доста страни от Общността за пътувания, както и визити на питейни заведения, заведения за хранене, културни и спортни събития.

" Европейската комисия работи с най-голяма неотложност за подсилване на координацията на свободното придвижване, в това число продължителността на годност и ролята на бустерите в акцията за имунизация ", сподели Стела Кириакидес, европейски комисар по опазването на здравето, представена от " Таймс ".

Една от опциите ще бъде да се зададе годност на имунизацията до 12 месеца, както сега, и да се изисква слагането на трета доза преди края на този интервал, с цел да се резервира валидността на пропуща.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР