ЕС е една крачка по-близо до регулирането на криптопазара. В

...
ЕС е една крачка по-близо до регулирането на криптопазара. В
Коментари Харесай

Европарламентът даде зелена светлина за регулации върху криптоактивите

ЕС е една крачка по-близо до регулирането на криптопазара. В четвъртък беше призната директивата MiCa. Какво планува тя, какво ще се промени и по какъв начин се приема началото на регулацията от специалистите на пазара - вижте.

Преди броени дни, нов упорит закон за регулации на круиптовалутите получи зелена светлина от Европейския парламент, а измененията за пазарите на криптоактиви са първият случай в който правиелства пробват регулации от сходен мащаб.

Решението за нова регулаторна рамка не трябва да бъде изненада за никого, защото в последните 12 месеца, криптокризата аргументи обилни загуби за мнозина вложители, а блокчейн света се превръна в леговище за измамници и престъпни организации.

Щом стартира да работи, MiCA ще изисква всяка компания, предлагаща свързани с криптовалути услуги в Европейски Съюз, да има регистрация в една от страните членки, което по-късно ще им разрешава да оперират на територията на целия Блок.

Очаква се измененията да влязат в действие през юли тази година, а разпоредбите с цел да се ползват разпоредбите за ръководството на по този начин наречените стейбълкойни, които съставляват крипто-активи зад които стои друга фиатна влаута като $ и евро или добре познатото злато.

Анализаторите дават разнообразни оценки на еворейския метод към блокчейн сферата. За някой новото законодателствоп на Европейски Съюз предлага обилни преимущества пред американския метод към криптосвета, който се основава на ограничавания и наказания.

Критики също не липсват, и някой криптомениджъри считат, че законодателството е закъсняло, а измененията морално остарели и че регулаторната рамка ще има потребност от разнообразни допълнения с цел да бъдат адресирани евентуални нови високопрофилни рецесии.

Въпреки подозренията, новите регулации на Европейски Съюз демонстрират внезапен завой в политиката на блока, който доскоро повече от година съвсем съумя да забрани добива на биткойн и други сходни валути, чиито развой на копаене е енергоемък.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР