ЕС е достатъчно обединен от това да продължи подкрепата за

...
ЕС е достатъчно обединен от това да продължи подкрепата за
Коментари Харесай

Калфин: Не очаквам драстично влошаване на международната икономика

ЕС е задоволително единен от това да продължи поддръжката за Украйна, сподели пред БНР Ивайло Калфин  Ивайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 година в София. През 1983 година приключва 9-та Френска – някогашен вицепремиер и някогашен външен министър.

" Европа е единна и то учудващо единна дълго време. Подпомага Украйна по всевъзможен метод, в това число финансово в продължение на много време. Някой път тези решения не се вземат елементарно. Винаги във фокуса на вниманието е унгарският министър председател, който блокира, бих споделил, и изнудва европейските водачи, възползва се от правото на несъгласие и на процедура търгува средства за Унгария, което не е добър метод – това едва ли носи някакви изгоди за страната му, интернационалните ", разяснява той.

Според него усилията би трябвало да бъдат ориентирани към прекъсване на огъня и по-късно търсене на решения.

" Подготвя се почвата за реализиране на някакво помирение. Не решение на спора в Украйна, а прекъсване на военните дейности. Най-вероятно това ще приключи със замразен спор. Преди това да се случи, не мисля, че ще е доста скоро, ще има мощно по-интензивни военни дейности, тъй като всеки се пробва дали на дипломатическия, дали на военния фронт да завоюва повече козове, които може да употребява в идващите стъпки ", предвижда Ивайло Калфин  Ивайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 година в София. През 1983 година приключва 9-та Френска в изявление за предаването " 12+3 ".

По думите му Зеленски продължава да пробва да търси и политическа, и икономическа, и военна поддръжка, тъй че да има по-силни позиции, когато договаря с Русия. Той означи, че е обикновено Украйна да се опира на интернационалното право и да упорства за териториалната си целокупност:

" След Втората международна война това е първият спор в Европа за територии, за земи, който стартира Русия. Ако той остане без последици, ненаказан, той няма да е последният ".

Калфин не чака фрапантно утежняване на интернационалните условия на търговия и като цяло на интернационалната стопанска система.

" Не мисля, че има някакви събития, които ни чакат тази година, които ще водят до тежки стопански процеси, по скоро постепенно възобновяване ".

За България той сподели, че липсва ясна политическа отговорност. Икономически чакам да продължим това, което правихме – муден напредък нагоре, без да впечатляваме света с него, означи Калфин. Според него в последното десетилетие България се развива по-бавно в сравнение с би могла и не употребява капацитета си.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР