ЕС дава възможност на всяка страна членка да прекрати или

...
ЕС дава възможност на всяка страна членка да прекрати или
Коментари Харесай

ЕС позволява на всяка страна да не оказва военна помощ на Украйна

ЕС дава опция на всяка страна членка да приключи или въобще да не оказва военна помощ на Украйна, стига да пожелае.

Поне на тази мисъл навежда още втората точка от признатите нощес за Украйна на Европейския съвет – срещата на върха на Съюза в Брюксел. Най-малкото всяка страна членка може да употребява текста като малка врата и да откаже помощ.

„ Европейският съвет акцентира смисъла на непрекъснатите старания на страните членки да подкрепят посрещането на неотложните военни и отбранителни потребности на Украйна, без да се визира характерният темперамент на политиката за сигурност и защита на избрани страни членки и като се вземат поради ползите на всички страни членки в региона на сигурността и защитата “, е записано в заключенията.

Новото българско държавно управление съобщи предпочитание да се включи в самодейността на Съюза за обезпечаване на 1 милион муниции за Киев.

На предходния Европейски съвет в края на март президентът Румен Радев съобщи в отговор на въпрос на Клуб Z, че България ще слага условия създадени на нейна територия снаряди, поръчани от други страни, да не отиват в Украйна.

В точка 3, където се говори да бъдещи задължения към сигурността на Украйна, също има малка врата:

„ Такива задължения ще бъдат поемани при цялостно ценене на политиката за сигурност и защита на избрани страни членки и като се вземат поради ползите на всички страни членки в региона на сигурността и защитата. “

Европейски Съюз счита да приготви и международна среща на върха за мир. Тя е по отношение на формулата на украинския президент Володимир Зеленски за прекратяването на спора.

Европа е решена за подсигурява, че на Русия ще бъде потърсена отговорност за нападателната война. Бъдещият арбитражен съд би трябвало да се употребява с най-широка междурегионална поддръжка и легитимност.

В срещата посредством видеоконферентна връзка се включи и Зеленски. Той прикани европейските водачи да стартират работа по нов, 12-и пакет от наказания против Русия.

Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел сподели пред журналисти че Съюзът може да сътвори нов фонд за оказване на помощ на Украйна в областта на защитата. Трябва да се обърне внимание и на образованието на украински бойци и модернизирането на въоръжените сили на Киев.

“Важно е да не се стопира с налагането на наказания. Колкото по-малко паузи има, толкоз по-трудно ще се приспособява Русия към натиска, който ѝ се оказва, и толкоз по-трудно ще ѝ бъде да заобикаля глобите ", съобщи Зеленски, представен от уеб страницата на украинското президентство.

Европейски Съюз може да стартира договаряния за участие с Украйна още през декември, в случай че до тогава тя е изпълнила всички нужни критерии. Това сподели след срещата на върха ръководителят на Европейския парламент Роберта Мецола. Тя бе безапелационна, че договарянията би трябвало да стартират още тази година. Вероятността обаче е дребна, считат дипломати.

Европейският съвет одобри нощес изводи и за сигурността и защитата. Лидерите на страните членки приканват да продължи работата по всички посоки на дейностите за доставка и взаимно възлагане на публични поръчки за муниции и ракети, по-специално по Акта в поддръжка на производството на муниции (ASAP) за на бързото му приемане. Тези муниции също са предопределени за Украйна.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР