Ерусалим е украсен и превърнат в тръмпистки Дисниленд по повод

...
Ерусалим е украсен и превърнат в тръмпистки Дисниленд по повод
Коментари Харесай

Ню Йорк таймс: Основният губещ от действията на Тръмп в Близкия изток е мирът

Ерусалим е декориран и трансфорат в тръмпистки Дисниленд във връзка на преместването на посолството на Съединени американски щати в града, в внезапен контрастност с бодливата тел, снайперистите и кръвта в линията Газа, написа френският в. "Либерасион ". Самото пренасяне има по-скоро алегорична, в сравнение с практическа стойност.

От Вашингтон, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила дефинира случилото се единствено като значим ден за Израел. Премиерът на еврейската страна Бенямин Нетаняху на собствен ред дефинира деня като прочут. Палестинската автономност назова случилото се ужасяващо кръвопролитие - на границата на анклава патроните на израелски снайперисти лишиха живота на над 50 палестинци, в това число на деца по време на седмата седмица на митинги край граничната ограда. Това беше най-кървавият ден в Газа от 2014 година

Трагедията се очакваше от всички участници - както израелските сили, по този начин и ХАМАС - които се криеха зад своите исторически доводи, идеологически постулати и терзания за сигурността, отбелязва в. "Либерасион ".

Говорителят на Белия дом Радж Шах съобщи, че съгласно Вашингтон палестинското придвижване ХАМАС е отговорно за смъртните случаи, отбелязва английският в. "Гардиън ". "Те се възползват цинично от обстановката, което води до смъртни случаи ", добави Шах.

С дейностите си Тръмп хвърли в Ерусалим запалена съчка кибрит, без да има никакви проекти по какъв начин да изгаси пожара, написа в. "Гардиън " в друга публикация. Израелският министър-председател Нетаняху от дълго време призоваваше Съединени американски щати да реалокират посолството си и да се откажат от нуклеарното съглашение с Иран. През последната седмица Тръмп направи и двете, с което раздруса към този момент нестабилният район. Но тези рискови промени не са знак за нова американска външна политика. Да се разреши на израелско-палестинския спор да продължава, до момента в който палестинците са подложени на окупация, не би било по-зле, в сравнение с общоприетата позиция на интернационалната общественост.

С преместването на посолството обаче Тръмп приложи типичния за крайнодесните трик на опустошение поради самото опустошение. Няма продължение, не се възнамеряват възобновяване на договарянията или интернационалните дипломатически старания - единствено нормалното бърборене на Тръмп, че е сключил добра договорка. Това не е политика за Близкия изток. И както видяхме, живеещите в района ще понесат следствията от безразсъдството му.

Двете страни наподобяват в разнообразни светове, когато приказват за отражението на откриването на американското посолство върху мирния развой, написа в. "Ню Йорк таймс ". Палестинците, които се надяват Източен Ерусалим да стане столица на бъдещата им страна, го считат за отвод на Съединени американски щати от всевъзможни искания за безпристрастност при определянето на бъдещето на района. След като Тръмп разгласи решението си през декември, палестинските водачи непосредствено отхвърлят всевъзможни хрумвания за договаряния под егидата на Съединени американски щати.

За израелците този ден бе нещо, за което са мечтали от генерации. За всички тях изглеждаше незаслужено, че интернационалната общественост отхвърляше да признае Ерусалим за тяхна столица - което те смятаха за отказване на еврейската история на града. За палестинците обаче откриването на посолството на Съединени американски щати в деня на независимостта на Израел стана връхната точка на митинги около границата сред еврейската страна и линията Газа.

Представители на ХАМАС обявиха, че митингите ще продължат и намекнаха, че е допустимо въоръженото крило на придвижването да нанесе удар по Израел. Това може да докара до нова война в Газа, отбелязва в. "Ню Йорк таймс ".

Очевидно е, че огромният губещ от всичко това е мирът в района, който наподобява още по-далечен, декларират дипломати с опит в израелско-палестинските договаряния. "Израел има искания за цялостен Ерусалим и прави всичко по силите си, с цел да подсигурява, че той ще остане подобен ", съобщи Аарон Давид Милър, някогашен близкоизточен договарящ в администрациите на американски президенти от двете партии. "А администрацията на Тръмп поддържа това до степен, която нито една друга администрация не е правила ", добави той. Според Милър американското посолство е новият знак на това партньорство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР