Erste Bank Open, четвъртфиналХуберт Хуркач – Борна Чорич 4-6, 7-6(2),

...
Erste Bank Open, четвъртфиналХуберт Хуркач – Борна Чорич 4-6, 7-6(2),
Коментари Харесай

Чорич сломи и Хуркач след ново трисетово зрелище


Erste Bank Open, четвъртфинал

Хуберт Хуркач – Борна Чорич 4-6, 7-6(2), 6-7(5)

Борна Чорич за следващ път сподели, че е подготвен да се завърне измежду най-хубавите в света. Световният №27 доближи до полуфиналите на шампионата във Виена откакто в профил петия подложен Хуберт Хуркач. По този метод хърватинът записа втора поредна победа над състезател от Топ 15, откакто в предходния кръг отстрани Стефанос Циципас.

В борбата за място на финала Чорич ще се изправи против спечелилия от конфликта сред Денис Шаповалов и Даниел Еванс.

Хуркач бе по-агресивен и имаше съществено преимущество във връзка с асовете (28-7) и уинърите (58-36), само че в това време направи и повече непредизвикани неточности (17-11). Чорич бе по-резултатен на сервис (82-73) и осъществя единствения пробив в мача (1/1), до момента в който Хуркач не съумя да оползотвори нито един от четирите брейкпойнта, до които доближи.

Чорич стартира доста по-силно дуела, като качественият му начален удар му обезпечи голям брой лесни точки, като в това време хърватинът се придвижваше доста по-добре по корта и не позволяваше на съперника си да го увлече в дълги разигравания. Това оказа помощ на първенеца от Синсинати да осъществя ранен пробив и да поведе с 3-1. Хуркач опита да промени развоя на събитията, само че Чорич бе непреклонен при подаванията си и даде единствено една точка на собствен сервис до края на сета, надделявайки с 6-4 в откриващата част.

Вторият сет бе изцяло равносилен, като при 5-4 Хуркач имаше опция да завърши сета с решителен пробив, само че Чорич не разреши това да се случи и в последна сметка се стигна до тайбрек. В него хърватинът поведе с 2-0, само че след това неговият конкурент пое изцяло самодейността. След няколко отлични офанзиви с форхенд по диагонала, комбинирани с добре разчетени излизания на мрежата, Хуркач направи изумителна серия от седем следващи извоювани точки и зравни резултата в мача след 7-6(2).

Заключителната част стартира мъчно за Чорич, който избави три брейкпойнта при първите си две подавания и поведе с 2-1. След третия гейм хърватинът изиска здравно спиране поради болки в рамото, само че съумя да се върне на корта. Открилите се пред Хуркач благоприятни условия за пробив бяха единствените в сета и това наложи изиграването на нов тайбрек.

След няколко зрелищни разигравания, които подвигнаха на крайници трибуните във „ Виенер Щадхале “, равенството се резервира до 5-5. В решаващите мигове обаче Чорич сподели повече самообладание и воля за победа и победи с 6-4, 6-7(2), 7-6(5) по-късно под три часа на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР